Miau.bg»Статии»Мъници»Морски Свинчета»Какво трябва да знаем, преди да си вземем морско свинче?

Какво трябва да знаем, преди да си вземем морско свинче?

JuliyaJuliya
Новак
98
Какво трябва да знаем преди да си вземем морско свинче?
Снимка: analogicus/pixabay.com

От момента, в който в къщата ви се появи морско свинче, вие ще имате редица задължения.

Морските свинчета се нуждаят от ежедневни грижи. Ще трябва да добавяте прясна храна и вода всеки ден. Всеки ден ще трябва да правите малко почистване в клетката на животното. Веднъж седмично клетката на морското свинче се почиства и дезинфекцира старателно. В противен случай екскрементите на свинчето ще започнат да миришат, а самото животно може да се разболее.

Дългокосместите морски свинчета се нуждаят от ежедневно четкане и разресване.

Къпете вашето морско свинче само когато е абсолютно необходимо в топла вода и с мек бебешки шампоан. След къпането на морското свинче то трябва да се изсуши добре и да се постави на място, защитено от течение, в противен случай животното може бързо да настине.

Къщата на свинчето винаги трябва да се поставя на светло място, в противен случай домашният любимец може да получи рахит и изтощение поради постоянната "нощ". Ако къщата на вашия домашен любимец е малка, свинчето трябва да бъде пуснато на разходка в ограден сектор на къщата или в двора. Разходката с морско свинче е забавление за цялото семейство, защото тези животни са изключително сладки и забавни, особено когато са в движение.

Морско свинче

Морските свинчета са социални и активни животни, които се нуждаят от много внимание и обич, което означава, че ще трябва да отделите много от свободното си време на вашия домашен любимец.

Трябва да говорите с животното, да го взимате на ръце няколко пъти на ден. От такава комуникация вие сами можете да получите много удоволствие. Ако домашният любимец е сам, той може да се отегчи и да стане тъжен. Някои собственици с течение на времето губят интерес към морското свинче, което се отразява негативно на животното. То става затворено, често боледува и като правило всичко завършва със смърт.

Купувайки морско свинче, вие получавате не само домашен любимец, а и истински приятел, който ще ви радва през целия си живот. И всичко, от което се нуждае морското свинче е: чиста клетка, вода, естествена прясна храна, обич, грижа и любов.

Постоянните разходи са закупуването на храна на морското свинче и постелки. И собственикът трябва да помни, че част от семейния бюджет ще отида за това. Поддържането на морско свинче е достъпно за всички, но при лоша грижа лечението ще поеме по-голямата част от разходите.

Грижи за морското свинче

Винаги трябва да се помни, че морското свинче е малко беззащитно живо същество, за живота и съдбата на което собственикът е пряко отговорен.

Ако осъзнавате това, значи сте дългоочакваният собственик - мечтата на всяко морско свинче.

Вижте още:

- Колко живеят морските свинчета;

- Заболявания при морските свинчета;

- Обезпаразитяване на морско свинче.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest