Miau.bg»Статии»Котки»Хранене и Отглеждане»Как да имаме щастлива котка?

Как да имаме щастлива котка?

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k28
Как да имаме щастлива котка?

Някои бъдещи собственици на котки вярват, че тяхната любимка се нуждае само от редовно хранене, за да е щастлива. Храненето на котката е задължителна част от грижите за нея, но с него съвсем не приключват отговорностите ви към домашния любимец.

За да бъде щастлива една котка, трябва да ѝ се осигурят и набор от определени котешки принадлежности. Нека видим кои са те!

Чиста и свежа котешка тоалетна

Пълнителите за котешка тоалетна са сред задължителните и най-скъпи продукти за щастливи котки. При избора на пълнител може да се спрете на силиконови камъчета, глина, пясък или пък пелети. Каквото и да изберете, уверете се, че почиствате котешката тоалетна от отпадъци всеки ден и сменяте напълно камъчетата най-малко през 5 дни. Помнете, че котките са сред най-чистите животни, така че използването на мръска или вмирисана тоалетна би ги отблъснала.

Котешко легло

Как да имаме щастлива котка?

При избора на котешко легло задължително трябва да се спрете на изделие от естествени материали, за да се чувства котката комфортно в него. Ако котето ви е още малко, не се притеснявайте да закупите голямо легло. Скоро размерите на любимецът ви значително ще се увеличат и за да е котката ви щастлива, трябва да разполага с достатъчно пространство за сън и мързелуване. Не можем да пренебрегнем факта, че качествените легла за котки са скъпички. Ако бюджетът ви не позвоялва закупуването на такава вещ, може просто да използвате стар пуловер, който да напълните с подплата, да оформите борд с ръкавите на дрехата и да я зашиете. Така с малко усилия ще имате перфектното котешко легълце, а котката ви ще е щастлива.

Драскалка за котки

Стълбът за драскане е друг необходим уред за всяка щастлива котка. Той се използва от писаните не само за драскане, но и за разтягане. Много необходим е на нашите любими мъркащи създания.

Котешки играчки

За да е щастлива и в добра форма, всяка котка трябва да се движи достатъчно и да играе всеки ден. Сред най-любимите котешки играчки са топчетата. Колкото повече имате от тях, толкова по-добре. Най-обожавани от котките са пинг-понг топчетата и плюшените топки, които могат да подмятат по цял ден.

Тунели за котки

Как да имаме щастлива котка?
Снимка: AnaCorpus / pixabay.com

Котките обичат да се крият и да предизвикват ума си. И в тази връзка осигуряването на тунели, замъци или други подобни места за криене ще направи вашата котка много щастлива. Ако не ви се дават пари за тунели от зоомагазини, може да си направите такива с помощта на празни кашони. В интернет има много видеа, показващи различни техники.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest