Miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Хранене на кане корсо

Хранене на кане корсо

Хранене на кане корсо

Храната на всяка порода куче зависи от физическите характеристики на породата. Кане корсо е силно, мощно и елегантно сложено животно, което е безстрашен страж и верен приятел на стопанина си.

Правилното хранене на куче кане корсо ще даде възможност за развитие на мускулатурата, костите и ставите на кучето, тъй като тези части са най.-податливи на проблеми при едрите породи, тип молоси.

За отглеждането на кане корсо най-често се предпочита сухата храна, тъй като породата често страда от хранителни алергии. Предимството на тези храни е, че са леки по отоншение на използването и точното дозиране, трябва само да се следва инструкцията върху опаковката. Сухата храна може да се разнообрази с консервирана, но за предпочитане същата марка като основната храна за кане корсо.

Ако такъв проблем, като алергии не съществува при даден екземпляр, тогава е възможно да се даде предимство на естественото хранене, но то трябва да бъде балансирано, да включва само разрешени продукти и да се регулира редовно, в зависимост от сезона, растежа на домашния любимец и неговото здравословно и физическо състояние.

Хранене на малки кученца кане корсо

В сравнение с представители на други породи, растежът на тази порода трае доста дълго време и животното трябва да бъде хранено по специална диета за кученца. Това важи и за честотата на хранене - тя трябва да продължи по-дълго от другите породи.

За да се определи начина на хранене, трябва да се оставят равни интервали от време между храненията.

Такова голямо, мускулесто куче се нуждае от голямо количество протеини от животински произход. Източници са месото, рибата, карантиите, яйцата. За бебета под 2, 5 месеца, месото трябва да се нареже на малки парченца.

За хранене на бебето кане корсо се подбира говеждо, телешко, заешко месо. Няколко пъти в седмицата на домашния любимец може да се даде риба - постна, варена и обезкостена. Може да се дават големи кости на кученцето, когато стане за 5-6 месеца и зъбите започнат да се променят.

Хранене на възрастно кане корсо

И в зряла възраст кучето се нуждае от протеини, така че месото е в основата на диетата. Дават се също и кисело-млечни продукти като задължителна част от диетата. Идеалната риба за кучетата от тази порода е видът дива риба путас. Може да се допълни менюто му със сьомга. Риба се дава на всеки 3-4 дни, 1 килограм на хранене.

Кане корсо

Менюто трябва да включва и зърнени храни, приготвени в зеленчуков или месен бульон. Може да се добавят парчета месо и зеленчуци за кучета. Кучето трябва редовно да яде термично обработени зеленчуци, сред разрешените са зелето, морковите, тиквичките, тиквата. Към ястията могат да се добавят и пресни зеленчуци.

Може да се дава плод на кучето: парчета ябълка, круша, кайсия, праскова. Пресните плодове могат да помогнат за разнообразяване на менюто, тук подходящи са малините, боровинките и други горски плодове.. Можете да се направи салата - зеленчукова с малко количество растително масло, плодова - с нискомаслено кисело мляко без добавки.

Честота на хранене на кане корсо

Като се има предвид скоростта на растеж на животното, до 5 месеца кученцата кане корсо се хранят 5-6 пъти на ден. След това постепенно се намалява броят на храната. От 5-6 месеца нагоре - 4-5 хранения, от 6-8 месеца - 3-4 хранения, от 8-10 месеца - 3 хранения. От 10 месеца кучето е готово да премине на двукратно хранене.

Търсите ли си куче от тази порода? Вижте тези обяви и цени за кане корсо!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest