Miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Как да храним кастрирано куче?

Как да храним кастрирано куче?

Как да храним кастрирано куче?
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Кастрацията на кучета е много важна за тях и за стопаните им. Има един недостатък обаче след кастрацията на кучета и той е, че те започват да наддават тегло. Ако и вие сте кастрирали вашето куче и искате да знаете как да го храните, тази статия ще ви е много полезна.

Наддаването на тегло след кастрацията на куче е в следствие на това, че неговият метаболизъм се забавя, а апетита му значително се увеличава.

За да избегнете наддаването на тегло, е нужно да направите някои промени в храненето на кастрираното куче, както и да добавите упражнение в неговия начин на живот. Теглото е много важно за кучетата и за това трябва да поддържате тяхното оптимално тегло. И така, как да храним нашето куче след кастрация?

Как да храним кастрирано куче?

Преди да приемате каквито и да е действия, трябва първо да се консултирате с ветеринарният лекар, който е извършил кастрацията. Той ще определи каква храна да му давате, в зависимост от неговите порода и тегло.

Трябва да се консултирате за правилното разпределяне на храната на кастрираното куче и храненията, които трябва да са по-чести и на малки порции. Целта на това занятие е кучето да яде по-често, но едно и също количество храна. Отначало можете да давате храна на кучето, която е с малко калории.

Когато го храните с такава кучешка храна е много важно то да не яде през периода между всяко хранене. Ако това се случи, това ще наруши баланса в неговата диета и това да доведе до качване на килограми. Можете да давате нискокалорична храна, предназначена за кучета, без да го свиквате с това.

Как да храним кастрирано куче?

За да може да се избегнат излишните килограми, е важно не само как се храни, но и упражненията на кучето. В диетата на вашето кастрирано куче трябва да се включи и специална храна, която е точно предназначена да се дава на кучета след като бъдат кастрирани.

В нея има много малко калории. След като вече сте изградили навици на вашето куче, точно в кои часове да се храни, защото ако не получи дажбата си в точното време, в него може да се развие чувство на тревожност, защото не получава храната си навреме. Трябва да му давате храната на място, където то може да яде спокойно, без да се разсейва излишно или някой да му пречи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest