Miau.bg»Статии»Мъници»Морски Свинчета»Как да играем с морско свинче?

Как да играем с морско свинче?

Как да играем с морско свинче?
Снимка: pixabay.com/Pezibear

Морските свинчета са симпатични гризачи, които предизвикват умиление не само защото са дребни, пухкави и мили, но и защото са доста енергични създания.

Те ни предизвикват да играем с тях и това не е само забавление, но и необходимост за тях, защото трябва да се социализират, да стимулират ума си и да бъдат енергични, което значи здрави.

Как да играем с малкия си домашен любимец?

Ако го наблюдаваме, ще видим, че морското свинче обича да тича и да крие. Затова в игрите с тях е добре да се заложи на такива, които ги държат дейни, в движение.

На помощ идват играчките, но не само скъпите от зоомагазина, но и съвсем прости и лесни, направени от стопанина. Малкият пухчо обича шумоленето на хартията. Затова може да се смачка лист хартия на топка и да се даде на гризача. Това е бърза и лесна игра, която ще направи домашния питомец щастлив.

Стимулацията на ума е не по-малко важна игра за морското свинче от тази на мускулите и за целта различни лабиринти са добре дошли.

Морски свинчета

Един по-голям картон, който да служи за основа, и вмъкнати в нея тръбички от алуминиево фолио, в които морското свинче може да влезе, може да има голяма притегателна сила за него. Няколко хапки храна за морски свинчета, поставени вътре, ще засилят интереса на пухкавия ни приятел, защото ще следва миризмата, която да го доведе до вкусната награда.

Лесни игри за морски свинчета с плодове също ще му създадат настроение. Достатъчно е на се окачат на връвчици парченца плодове и да се завържат в горните краища на клетката, за да може морското свинче да играе и да яде едновременно.

Може шнура с плодовите резенчета да бъде у стопанина и той да подаде на своя домашен любимец лакомството, което да бъде достигнато. Това е забавно и весело преживяване както за човека, така и за неговия питомец.

Взимането на гризача на ръце от стопанина със сигурност ще предизвика весели звуци, с които тези гризачи изразяват удоволствието си от пълноценната връзка със собственика.

Играчки за морски свинчета

Играчки за морски свинчета

За времето, в което човекът отсъства има безброй играчки за морски свинчета, които да бъдат оставени в клетката - от известното на всички колело за гризачи, пластмасови топчета, до скъпи играчки. Те успешно заменят човешкото присъствие и внимание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest