miau.bg»Статии»Мъници»Морски Свинчета»Тоалетна за морски свинчета - каква да изберем?

Тоалетна за морски свинчета - каква да изберем?

Тоалетна за морски свинчета - каква да изберем?
Универсална четка за косми за прахосмукачка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
Виж ››

По отношение на любими малки домашни любимци няма как да не споменем за сладките морски свинчета, които са с изключително добронамерен, тих и спокоен характер.

Морските свинчета са миниатюрни създания, които са перфектната алтернатива за домашен любимец. Те не изискват специални разходки или обучение, не създават извънреден хаос, а същевременно доставят незаменима радост на дома.

Като всеки домашен любимец обаче, морските свинчета също имат своите особености. Те не са свързани с техни поведенчески особености, а по-скоро за техните физически характеристики и в частност – миризмата. Не е тайна, че морските свинчета имат миризма, която понякога може да се окаже истински дискомфорт понякога. Истината е, че тази миризма не се излъчва от самите животинки, а от липсата на подходяща хигиена.

Това е причината да бъдете особено внимателни при избор на тоалетна за морските свинчета, тъй като тя трябва да предоставя удобство, както на животното, така и на вас по време на почистване.

Ето няколко съвета при избор на тоалетна за морски свинчета:

Универсалните тоалетни наподобяват контейнер със специален отвор за животинките. Обикновено те се срещат в няколко форми – квадрат, правоъгълник и триъгълник. Препоръчително е обаче да се спрете на триъгълник, тъй като спестява ценно място в клетката на свинчето. Формата се пригодява за една от страните на клетката, което освобождава повече място на животното.

Друго важно условие, за което да наблюдавате при избор на тоалетна за свинчета, е наличието на абсорбираща сърцевина. Има няколко пълнители за тоалетните – дървени стърготини, пясък, глина, гранула. От тях избягвайте най-вече глината, тъй като в нея има наличие на прах от силициев диоксид, който оказва здравословни вреди на морските свинчета.

Морско свинче

Най-добрата алтернатива за пълнители на тоалетните са гранулите, за производството на които обикновено се използват остатъци от дървени продукти, хартия или чиста трева.

Тоалетната за морски свинчета може да бъде направена изцяло в домашни условия, като използвате материали стъкло или пластмаса. Ако използвате пластмаса, то тя се адаптира с фланци, а ако се спрете на стъкло – рефракторна форма на стъкло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest