Miau.bg»Статии»Мъници»Морски Свинчета»Морските свинчета ядат ли царевица?

Морските свинчета ядат ли царевица?

Морските свинчета ядат ли царевица?

Пухкави, малки, сладки и енергични – това са най-точните определения за морските свинчета. Тези животинки са перфектният избор за домашни любимци, тъй като не създават хаос у дома, не изискват разходка и са изключително тихи и спокойни.

Въпреки това, е препоръчително да се проучат специфични аспекти от отглеждането на морските свинчета като подходящ дом, етапи развитие и хранене. Това ще спомогне на техните стопани да бъдат наясно с това, кое е полезно за тяхното животинче, и кое би навредило на оптималното му развитие.

В това отношение храненето на морските свинчета се оказва най-ключовият фактор, който трябва да се вземе под внимание. Морските свинчета са тревопасни животни и като такива те обичат да се хранят с растения. Важно е да знаете, че не всички растения спадат в категорията полезни храни. Ядат ли царевица морските свинчета?

Царевицата е растение, което често се категоризира в едната крайност или другата, но истината е, че то се намира точно в средата. Това означава, че консумацията на царевица е полезна тогава когато е приемана в умерени количества. Ето какво още трябва да знаете:

- Царевицата е с високо съдържание на нишесте, поради което не трябва да се консумира прекомерно,

Морско свинче
Снимка: pixabay.com/Pezibear

- Отличителното предимство на това растение е, че всяка част от него е благоприятна за морското свинче. Поради това не е необходимо да я почиствате допълнително от люспи, тъй като те не са вредни за здравето на морското свинче. Вътрешните обвивки на царевицата са подходящи за ежедневно хранене, тъй като техният състав наподобява този, на сеното, и е изключително подходящ за диетата на морските свинчета. Царевичната коприна също може да се приема ежедневно, поради високото съдържание на минерали и витамини. Друга полезна част от царевицата за морските свинчета са суровите ядки, които могат да се дават няколко пъти в седмицата под формата на лакомство. Препоръчително е да се избягват външните обвивки на царевицата, тъй като те са изложени на пестициди.

За да улесните консумацията на царевица за вашето морско свинче, то можете да нарежете царевичните люспи на малки парчета. Важно е да измиете царевицата преди хранене, както и да я давате винаги в сурово състояние, тъй като сварената ще затрудни процеса на разграждане.

Вижте още полезни храни за морските свинчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest