miau.bg»Статии»Кучета»Дресура на Кучета»Как да дресираме правилно дого аржентино?

Как да дресираме правилно дого аржентино?

Как да дресираме правилно дого аржентино?
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Дого аржентино е най-известната порода от далечна Аржентина, които са представители на едрите кучета. Те обаче не са молоси, а по-скоро са многостранни животни. Те буквално могат всичко. Може да бъдат определени кратко като здрави, бързи, твърди, умни и лоялни животни.

Всъщност дого аржентино са ловни кучета и това е основната им функция, но треньорите са забелязали невероятните качества на породата е все по-често ги насочват към работа като служебни кучета.

Преди да започне обучението на дого аржентино им е нужна добра социализация. Кучето бързо ще научи реда у дома и позволени и непозволени неща, добре ще приеме околната среда и хората, с които ще съжителства, ако стопанинът, който го въвежда в новия му живот, е успял да изгради връзка със своя питомец и има авторитет пред него на уравновесен, но твърд и силен духовно човек.

Казано с други думи това не е порода за начинаещи или неуверени хора. Затова изборът на дого аржентино за домашен любимец трябва да бъде добре осмислено и отговорно действие. Тези чудесни животни ще се адаптират добре както към къщата, така и към апартамента, стига да имат доверие на тези, които ги отглеждат.

Дресирането на дого аржентино изисква доста качества от треньора. Задължителни са търпението, постоянството, последователността и опитът. Трябва да се познава добре поведението на кучешкия вид. Дого аржентино работи по-добре с хората, ако има опитен ръководител.

Основата на доброто обучение на дого аржентино се основава на послушанието. За бъде едно куче защитник, то трябва да се е научило на послушание и за дого аржентино това важи напълно.

Дресурата е на дого аржентино е успешна, когато е насочена към упражнения за бързина, ловкост и смелост, защото това са качества, характерни за породата.

Дого аржентино

Усетът и търпението при тренировките са много важни, защото тези кучета, особено мъжките, са много доминантни. Лошото обучение освен всички други негативи е много опасно. Добре обученото куче от породата е удивителен защитник, но всеки опит да бъде превърнат в перфектна охрана чрез силови методи, може да има ужасни последици. Ако стопанинът няма нужните качества да обучи кучето си, най-добре да повери тази отговорна работа на треньор, защото това е важно за безопасността на всички наоколо при отглеждането на дого аржентино.

Вече знаете как да обучите своя питомец. А ако все още нямате такова куче, но искате, вижте обяви и цени за дого аржентино!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest