miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Хранене на черен руски териер

Хранене на черен руски териер

Хранене на черен руски териер
Kомплект четки за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Kомплект четки за кучета
20.00 лв.
Виж ››

За руския черен териер казват, че е силно куче с нежно сърце. То наистина е едро животно с атлетично тяло от здрав, груб тип. Отличава го неговата масивна костно-скелетна структура и силните му мускули. Тялото му хармонизира добре с голямата му глава. От цялата му фигура лъха енергичност и говори за изключителна работоспособност.

Как се храни черен руски териер?

Собственици на такова животно казват, че почти винаги руският черен териер е гладен. Затова е малко преувеличено да се казва, че дори възрастното куче се храни само 2 пъти на ден, което би предотвратило превъртане на стомаха, от което страдат често големите породи.

Необходимо е развъдчикът, от когото ще се вземе руското куче да посъветва новите стопани за неговото хранене. За щастие породата не е претенциозна към храната. Малките кутрета се хранят както с натурални продукти с добавени минерални вещества и витамини, така и с фабрично приготвени храни. И в двата случая кучето ще расте здраво и силно. Основното нещо в режима на хранене на черния руски териер е съчетаването с физическа активност, чист въздух и комуникация с човека.

За възрастните кучета от породата е полезна сухата кучешка храна от премиум клас със съдържание на витамини и биотини за поддържане нормалното състояние на козината. Пораснало куче с тегло 65 килограма изяжда около 400 грама суха храна на ден, а в допълнение може да му се даде извара или яйце.

При натурално хранене на черен руски териер е добре да се избягват свинското и овнешкото месо, пилешкото също трябва да е ограничено, а превес трябва да се даде на телешкото и говеждото, термично леко обработени. Рибата за кучето също е позволена, но само морската, сварена и обезкостена.

Черен руски териер

Тази порода обича плодовете за кучета, като любими са им ябълките. Затова може да се дават не само като храна, но и като лакомство за награда. Изварата, други млечни храни, зеленчуците, овесените ядки също могат да разнообразяват менюто на черния руски териер.

Изключение са пикантните храни, сладкишите, пушени, пържени и обработени с подправки продукти, прекалено студена или гореща храна.

Кучетата от тази порода обичат шкембе, то им е в категорията на супер храните и може да се поднася понякога. Рагу може да им се дава също спорадично, за да може кокалите да почистят зъбите на кучето, то трябва да е леко сварено.

Непрекъснатият достъп до прясна и чиста вода е задължителен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest