miau.bg»Статии»Котки»Хранене и Отглеждане»Дресура и обучение на руска синя котка

Дресура и обучение на руска синя котка

Дресура и обучение на руска синя котка
Безшумна пила за нокти за домашни любимци
Препоръчано за теб:
Безшумна пила за нокти за домашни любимци
43.00 лв.
Виж ››

Руската синя котка е една от най-елегантните и изискани породи в света. И това не е само заради нейните малахитени очи, малкото грациозно тяло и шикозното синеещо палтенце. Дължи на изключителния характер на екземплярите от породата. Мирно, мило и винаги послушно коте е руското синьо, но може да бъде и упорито и да покаже свободолюбивия си характер. Винаги приятелски настроена към домашните, любопитна и общителна, тази руска котка съжителства безпроблемно с всеки член на семейството, включително с децата.

Как да обучим руската синя котка? Руските сини котки обичат да участват във всички дейности на семейството, като не просто наблюдават, а се включват активно. Така неусетно домашния питомец може да бъде научен на малки трикове, главно по отношение на скачането, защото тази порода е отличен джъмпер. Ще бъдат необходими обаче допълнителни вложения като повдигната платформа или специално стълбище.

Друга особеност на руските сини котки са силно развитите ловни инстинкти. Това ще помогне при желание писаната да бъде обучена да пази жилището от гризачи или насекоми. Съжителството на руска синя с домашни любимци - малки птички, хамстери и други не е добра идея.

Най-добрите качества на породата се проявяват при комуникацията със собственика. Дори без обучение руската синя котка ще реагира подходящо на тон, реч, жестове, а при специална подготовка тази котка е в състояние да разбира и реагира на всички жестове на стопанина. Тя с удоволствие седи до своя човек и при всяко повикване е готова да сподели компанията му. Ако обаче стопаните искат да я взимат в ръце, трябва да знаят, че е нужно писаната да бъде обучена на това от малка, защото иначе ще прояви характер.

Руска синя котка

Вроденото идеално възпитание и бдителен характер правят руската синя да изглежда студена и трудна за обучение, но това е само привидно. Тази порода е една от най-благодатните в това отношение. Нужно е разбиране и внимателно отношение, насърчение и подкрепа, за да се разгърнат чудесните качества на това великолепно животно.

Вижте още за отглеждането на руска синя котка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest