Miau.bg»Статии»Котки»Любопитно за котките»Характер и поведение на котка Савана

Характер и поведение на котка Савана

Характер и поведение на котка савана
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
23.00 лв.
Виж ››

Най-голямата домашна котка е породата Савана. Това великолепно животно е достойно за уважение и неслучайно Саваната е една от най-скъпите мъркащи питомци. С царствените си движения тя напомня своите диви роднини и особено леопарда, тъй като са потомци на дива и домашна котка.

Тази порода не е за всеки любител на пухкави котенца. Саваната има диво излъчване и изумителни краски и те я правят много интересна порода сред многобройните представители на мяукащото войнство в домовете на хората.

Потенциалните стопани на това животно трябва да бъдат наясно с неговите особености. Става въпрос за много интелигентни писани. Те са активни, общителни и дружелюбни. Могат да бъдат много предани към стопаните, когато свикнат с тях, придружават ги на разходка и могат да се научат да излизат навън на каишка, както кучетата. Дивият им произход напълно се тушира от присъствието на хората и те са учудващо миролюбиви и много любвеобилни към тези, които се грижат за тях.

Дивата им природа обаче не може да остане напълно скрита, те понякога издават звуци, които са нехарактерни за котаците. Тяхното съскане и твърде смущаващо, защото познатото от други породи котешко съскане при уплаха или раздразнение, при Саваната е много интензивно. В такива моменти човек си дава сметка колко близо до дивото си потекло е техният домашен любимец, който в естествената си среда се е научил да имитира змийско съскане, когато попадне в опасна ситуация.

Котка Савана

Друг белег от дивото минало е любовта към водата, което различава Саваната от множеството домашни котки, които по правило не обичат да се мокрят.

Освен това Саваната е неимоверно по-атлетична от останалите домашни мъркащи питомци и прави невероятни скокове по всички предмети на бита у дома.

Тези горди представители на най- красивото семейство - котешкото, сякаш съзнават красотата си и обичат горделиво да позират, заемайки различни пози. Високомерието е издигнато на нова висота при тях и те са убедени, че са най-важните и специалните.

Собственици на великолепните създания споделят, че всъщност по нрав Саваните са много добри и съобразителни, независимо от запазените диви черти в себе си. При общуването с представител на породата Савана е нужно спокойствие и внимание, защото това не е поредната котка по пътя, а царствено създание, полъх от дивата природа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest