miau.bg»Статии»Рибки»Отглеждане на Рибки»Най-миролюбивите рибки за аквариума

Най-миролюбивите рибки за аквариума

Най-миролюбивите рибки за аквариума

Отглеждането на рибки е интересно занимание. За разлика от котките и кучетата, те не се нуждаят от разходки и дресировки, но си имат своите специфики. Задължително трябва да съобразите каква вода и с каква температура ще сложите в аквариума. Трябва да поставите помпа за вода, нагревател, лампа, аквариумни растения.

Освен това внимателно трябва да подберете видовете, които ще гледате в един съд, защото не всички риби се разбират. Възможно е да възникнат конфликти между аквариумните рибки – по-агресивни видове да нападат и дори да изядат по-беззащитни.

В следващата статия ще ви представим най-миролюбивите рибки за аквариум.

Аквариумни Сомчета

Сомчетата са малки и красиви рибки, които имат и много ползи за вашия аквариум, тъй като се считат за чистачи. Те са подходящи за начинаещи акваристи, тъй като не са особено претенциозни. Те са много миролюбиви и не атакуват „съквартирантите“ си.

Неонови рибки

Тези рибки са популярни сред новобранците в акваристиката и са едни от най-популярните аквариумни рибки. Неончетата се отглеждат лесно и няма да се закачат с другарчетата си. Те ще са в безопасност, ако при тях не пуснете големи рибки, които могат да ги изядат. Най-добре е да отглеждате неончетата в групи от по 6 до 10, за да се чувстват в безопасност. Може да поставите и повече растения в аквариума, за да има къде да се крият.

Неоновите рибки за мирни

Анциструси

Този вид сомчета са красиво допълнение към вашия аквариум, заради интересните си шарки. Някои индивиди бързо ще надраснат размера на аквариума, затова попитайте в магазина за по-малкия вид. Тези сомчета се нуждаят от по-голям воден съд, но имайте предвид, че ще цапат водата много. Анциструсите са сред мирните аквариумни рибки.

Данио

Тези активни рибки са отдавнашни познати на акваристите. Те са издръжливи рибки, което ги прави подходящи за всички начинаещи. Освен това са и миролюбиви рибки за аквариум. Избягвайте съквартиранти, които имат големи перки. Данио обичат да плуват, затова им трябва по-голям аквариум. Най-добре е да са в комплект от 6. Не забравяйте да им оставите повече свободно пространство, в което да плуват.

Рибки Данио
Снимка: Kuznetsov_Peter/pixabay.com

Гупи

Това е може би един от най-популярните видове рибки за аквариум. Те са красиви, с разнообразни шарки, красиви перки. Освен това се гледат и развъждат повече от лесно. Гупите са много мирни създания и не нападат другите. Те също обичат да се ширят в дълбок аквариум, но не са претенциозни по отношение на водата. Поставете и растения и други декорации в аквариума, за да има къде да се крият малките, когато се появят.

Ако искате домашен любимец, но нямате време да го разхождате или решете, вземете си рибки. Те се нуждаят от по-малко усилия, но пък ще придадат различна енергия на дома ви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest