Miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Име за каракачанска овчарка

Име за каракачанска овчарка

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k28
Име за каракачанска овчарка

Каракачанската овчарка е известна още и като българско овчарско куче. Това е едро животно с внушителна физика, която изиграва роля в основната функция на кучето опазването на стадата с добитък.

Характер на Каракачанската овчарка

Каракачанската овчарка е предано куче пазач, което проявява лоялност към господаря си. Към непознати се държи резервирано. Лошо възпитаното куче може да бъде дори агресивно. Добре социализираните екземпляри са сдържани.

Каракачанската овчарка е винаги нащрек. Пазач по рождение, тя винаги следи какво става наоколо, използвайки всичките си сетива. При опасност кучето е готово да защити семейството си. Обикновено проявява приятелско отношение към децата, с които живее в едно домакинство.

Обучение на Каракачанската овчарка

Каракачанската овчарка е от кучетата, които трябва да се обучат добре още в ранна възраст. Това едро животно трябва да бъде социализирано и възпитано. Не се препоръчва на хора, които нямат опит и не знаят как да се грижат на едри кучета. Това може да породи сериозни проблеми в характера на кучето. Кучето е природно интелигентно, но изисква постоянство от страна на собственика. Изключено е кучето да се обучава с агресия – това няма да доведе до нищо добро. Тази порода се нуждае от много ежедневни упражнения и работа. Когато не работи активно, трябва да се предприема ежедневно, продължително бързо ходене.

Отглеждане на Каракачанска овчарка

При отглеждането на Каракачанска овчарка трябва да се съобразите с нуждата на кучето от движение и пространство. Ето защо е желателно да се отглежда в апартамент. В къща с двор животното ще се чувства много добре. Както стана ясно вече, дългите разходки всеки ден са за предпочитане при отглеждането на каракачанска овчарка. Имайте предвид и грижата за козината на кучето. Тя може да изисква сезонно подстригване и редовно сресване. Не пропускайте поддръжката на ушите и ноктите на питомеца си.

Вече сте наясно с основните съвети при отглеждане на такова куче. А знаете ли как да кръстите каракачанска овчарка? Ето някои идеи за имена.

Име за мъжка каракачанска овчарка

- Мечо;

- Макс;

- Дарк;

- Беър;

- Нестор;

- Бран;

- Гръм;

- Тор;

- Аспарух;

- Перун;

- Страхил;

- Арес;

- Зевс;

- Ахил.

Имена за каракачанки

Име за женска каракачанска овчарка

- Карма;

- Дара;

- Янтра;

- Ахинора;

- Бела;

- Косара;

- Вая;

- Ваяна;

- Рила;

- Сара;

- Сабина;

- Севда;

- Афродита;

- Атина;

- Хера;

- Леда.

Това бяха нашите идеи за име за каракачанка. Това е куче, което може да се превърне във ваш верен другар дълги години. Отглеждайте го правилно, за да му се радвате повече време. А ако още не сте се сдобили с такъв верен пазар, разгледайте нашите цени и обяви за каракачанска овчарка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest