miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Име за каракачанска овчарка

Име за каракачанска овчарка

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k847
Име за каракачанска овчарка
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Каракачанската овчарка е известна още и като българско овчарско куче. Това е едро животно с внушителна физика, която изиграва роля в основната функция на кучето опазването на стадата с добитък.

Характер на Каракачанската овчарка

Каракачанската овчарка е предано куче пазач, което проявява лоялност към господаря си. Към непознати се държи резервирано. Лошо възпитаното куче може да бъде дори агресивно. Добре социализираните екземпляри са сдържани.

Каракачанската овчарка е винаги нащрек. Пазач по рождение, тя винаги следи какво става наоколо, използвайки всичките си сетива. При опасност кучето е готово да защити семейството си. Обикновено проявява приятелско отношение към децата, с които живее в едно домакинство.

Обучение на Каракачанската овчарка

Каракачанската овчарка е от кучетата, които трябва да се обучат добре още в ранна възраст. Това едро животно трябва да бъде социализирано и възпитано. Не се препоръчва на хора, които нямат опит и не знаят как да се грижат на едри кучета. Това може да породи сериозни проблеми в характера на кучето. Кучето е природно интелигентно, но изисква постоянство от страна на собственика. Изключено е кучето да се обучава с агресия – това няма да доведе до нищо добро. Тази порода се нуждае от много ежедневни упражнения и работа. Когато не работи активно, трябва да се предприема ежедневно, продължително бързо ходене.

Отглеждане на Каракачанска овчарка

При отглеждането на Каракачанска овчарка трябва да се съобразите с нуждата на кучето от движение и пространство. Ето защо е желателно да се отглежда в апартамент. В къща с двор животното ще се чувства много добре. Както стана ясно вече, дългите разходки всеки ден са за предпочитане при отглеждането на каракачанска овчарка. Имайте предвид и грижата за козината на кучето. Тя може да изисква сезонно подстригване и редовно сресване. Не пропускайте поддръжката на ушите и ноктите на питомеца си.

Вече сте наясно с основните съвети при отглеждане на такова куче. А знаете ли как да кръстите каракачанска овчарка? Ето някои идеи за имена.

Име за мъжка каракачанска овчарка

- Мечо;

- Макс;

- Дарк;

- Беър;

- Нестор;

- Бран;

- Гръм;

- Тор;

- Аспарух;

- Перун;

- Страхил;

- Арес;

- Зевс;

- Ахил.

Имена за каракачанки

Име за женска каракачанска овчарка

- Карма;

- Дара;

- Янтра;

- Ахинора;

- Бела;

- Косара;

- Вая;

- Ваяна;

- Рила;

- Сара;

- Сабина;

- Севда;

- Афродита;

- Атина;

- Хера;

- Леда.

Това бяха нашите идеи за име за каракачанка. Това е куче, което може да се превърне във ваш верен другар дълги години. Отглеждайте го правилно, за да му се радвате повече време. А ако още не сте се сдобили с такъв верен пазар, разгледайте нашите цени и обяви за каракачанска овчарка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest