Име за немска овчарка

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k746
Име за немска овчарка
Kомплект четки за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Kомплект четки за кучета
20.00 лв.
Виж ››

Това е сред известните породи кучета, тъй като е националната порода на Германия. Може да я видите като помощно куче в различни сфери. Хилядолетната порода немска овчарка има дълга линия от предци, започвайки от персийската овчарка. Въз основа на приликата си с вълка, е известна някъде и като вълкодав. Породата е доведена до сегашния си вид едва в края на 19 век.

Немската овчарка има хармонично атлетично тяло, малко над средното, леко удължено. Главата на кучето е пропорционална, конична към носа, челото много леко изпъкнало, муцуната е пропорционална на черепа, носът е черен. Очите на немската овчарка са със среден размер са с форма на бадем, леко наклонени, по-тъмни на цвят от цвета на козината и имат оживен, интелигентен израз. 

Ушите на немската овчарка са пропорционални на главата, по-широки в основата, с остър връх и се носят прави. Има 3 разновидности на козината: къса, груба и дълга. Последните две са все по-рядко срещани. Най-широко разпространеният и одобрен вариант е този с къса, гъста, права козина.

Характер на немската овчарка

Това е активно куче, с жизнен темперамент, но перфектно балансирано психически, интелигентно, будно и много бдително. Особено смел, твърд, силен, издръжлив домашен любимец, има много добро обоняние, винаги готов за битка. 

Кучето се адаптира лесно към всяка непредвидена ситуация поради своя отговорен и независим характер. То е верен, привързан и игрив със своя господар и семейство, обича децата и се разбира добре с тях, ако е бил социализиран. Немската овчарка се отнася с безразличие към чужди животни и хора, стига да не показват признаци на агресия.

Отглеждане на немска овчарка

Немската овчарка изисква относително малко грижи, сресването се извършва особено по време на линеене със специална четка за отстраняване на мъртвите косми. Не изисква специални условия на живот, като е устойчива на атмосферни влияния. Тази порода се препоръчва само на хора, които имат достатъчно време както за обучение на кучето, така и за други физически дейности. Немската овчарка изисква социализация, обучение и упражнения.

Обучение на немска овчарка

Поради своята интелигентност немската овчарка е възприемчива към сложна тренировка. Лесно е да се обучава да тренира, защото има удоволствието да се учи и разбира бързо. Трябва да се работи главно с гласа. Липсата на социализация, упражнения или обучение може да превърне това куче в истинска неприятност за собственика и за околните. То много обича господаря си и е готово да направи всичко за тях с голямо удоволствие и радост, благодарение на вроденото чувство за дълг.

В страната на произход, Германия, все още се използва за охрана и работа със стада. Неговите физически и психически качества направиха възможно използването му в най-разнообразни сфери на дейност: охрана, отбрана, куче водач, планински спасител, интервенционно куче в случай на природни катаклизми, пожари, откриване на наркотици.

Как да кръстя немска овчарка

Разбира се, когато имате такова невероятно куче, трябва да изберете и подходящо име за немска овчарка. Ето нашите предложение:

Име за мъжка немска овчарка

- Адлер;

- Алберт;

- Албрехт;

- Амадеус;

- Арло;

- Арнолд;

- Август;

- Аксел;

- Бах;

- Болди;

- Берлин;

- Блиц;

- Бруно;

- Клаус;

- Дедрик;

- Дитер;

- Дино;

- Дирк;

- Ърнест;

- Феликс;

- Франц;

- Фредерик;

- Фриц;

- Фреди;

- Гюнтер;

- Хензел.

Име за женска немска овчарка

Име за мъжко куче немска овчарка

- Грета;

- Гретел;

- Хекси;

- Хайди;

- Хелга;

- Хилда;

- Ида;

- Леона;

- Лиза;

- Лола;

- Марта;

- Миша;

- Шаци;

- Шници;

- Софи;

- Труди;

- Урсула;

- Уонда;

- Зелда.

Това бяха нашите предложени за име за немска овчарка - едно фантастично куче, което винаги ще е до вас. А ако все още не разполагате с такова пале, но много искате, вижте тези обяви и цени за немска овчарка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest