Miau.bg»Статии»Птици»Папагали»Най-добре говорещите видове папагали

Най-добре говорещите видове папагали

Най-добре говорещите видове папагали

Добре говорещите видове папагали са огромна атракция. Започваме нашия преглед с породата: Жако (лат. Psittacus erithacus), които са сред популярните видове папагали.

Амазона

Те обичат да бъдат държани вкъщи поради факта, че за разлика от другите си пернати събратя, бързо и лесно се учат. Тези птици понякога се наричат ​​„олицетворение на ума и господари на думата“. Това са доста големи птици - дължината им е 25–45 см. Обикновено имат зелен цвят, понякога с леки червени, жълти, сини петна. Тяхната отличителна черта е силния клюн. Тези говорещи папагали идват от Централна и Южна Америка, Антилите, горите по бреговете на Амазонка.

Жако

Нейните представители имат два основни цвята в оперението: сиво (тяло) и червено (опашка). Клюнът е черен, очите жълти. Размери за възрастни Жако: дължина - 30-35 см, размах на крилата - 65 см. Родното място на птиците е Западна Африка. Има два вида птици: червеноопашати и с кафява опашка. Птиците трябва да се обучават от осем до девет месеца.

Говорещ папагал жако

Освен че са говорещи папагали, те обичат да запомнят и издават звуци от домакински уреди. Те също могат да повторят поведението на собствениците си: дразнене, радост и др. Грижата за Жако е проста. Трябва обаче да сте подготвени, че той е много шумен, със сложен характер. По-добре е да вземете такъв домашен любимец от малък, почти невъзможно е да се обучава възрастен. Продължителността на живота на Жако е около 50 години.

на Aмазоните включва 32 вида. Птиците могат да научат от 50 до 60 думи, но не могат да го направят чрез възпроизвеждане на интонация и поведение, както прави Жако. Те обичат да пеят, имитират звуците на музикални инструменти.

Те научават прости трикове, като да донесат малка топка в клюна си или да събират разпръснати кибритени клечки на едно място. Предимството им е, че те лесно се адаптират към новите условия. Бързо свикват с човека, привързват се и остават верни до края на живота си.

Тези птици обичат да викат, общуват много. Те се събуждат рано, така че трябва да сте подготвени или да се приспособите към ритъма на живота на папагала, или да уредите за него дълга нощ, покривайки клетката с тъмна тъкан. Птиците обичат да са активни, понякога се държат агресивно и нагло. Те са подложени на чести и резки промени в настроението. Продължителността на живот при амазоните е 40–45 години.

Папагал Ара

Папагалите Ара говорят

Друг интелектуалец сред папагалите, които говорят, е Ара (лат. Ara). В допълнение, той е и красив - има ярко оперение от всякакви цветове и нюанси. Възрастните достигат размери до 50 см. Те имат най-силния клюн сред представителите на всички видове папагали. Родното място на Ари е Централна и Южна Америка. Техният род включва 36 вида. За съжаление седем от тях вече не съществуват.

Ара не може да научи толкова думи, колкото например Жако или Амазона, обикновено владее около 20. Те обаче винаги ги вмъкват в общуването, което създава на човека впечатление, че той наистина води разговор с птицата. В допълнение към думите, Арите перфектно копират различни звуци, например онези, принадлежащи към природни явления - дъжд, румолене на вода или към животинското царство - кучешки лай, виене на куче, мотоциклети и т.н.

Грижите за Ара са непретенциозни. Те са спокойни по природа, разумни. Обикновено не викат, само ако имат нужда от нещо. Гласът им и викът могат да са много досадни, така че преди да купите такава птица, трябва да прецените дали ви понася. Средната продължителност на живота на Ара е 60 години.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest