miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Най-популярните руски породи кучета

Най-популярните руски породи кучета

Най-популярните руски породи кучета

Русия е голяма държава. Толкова голяма, че хората казват, че когато е време за закуска в единия край, то в другия е време за вечеря.

Самите мащаби на страната подсказват, че от там трябва да има запомнящи се породи кучета. И това е така!

Това са едни от най-популярните руски породи кучета, вижте ги.

Сибирски самоед

Руски породи кучета

Тази порода произхожда от древните времена на Сибир. Тогава тя е използвана за всякакви цели – да пази стада елени, да защитава хората от хищници, да дърпа шейни и дори и да ловува.

Тези кучета са с бяла и кремава козина, изключително дълга и пухкава. В днешно време са често избирани за домашен любимец.

По характер те са добри, нежни, радостни, пъргави, енергични и дружелюбни кучета. Тъй като са създадени да тичат обаче, те се нуждаят от дълъг и здрав повод или здрава ограда.

Сибирско хъски

Да, една от най-известните породи кучета произлиза от Русия! И по-точно от източната част на Сибир. Това е още една порода в списъка, предназначена за работа.

Вероятно повечето от нас знаят, че тези кучета са служели за дърпане на шейни и продължават да правят това и до днес. Също така обаче те са били използвани, за да топлят децата, докато спят – като пухкави завивки.

Дори понякога са били оставяни да пазят децата, докато възрастните ловуват, защото са изключително интелигентни кучета - самостоятелни и любвеобилни.

Руска хрътка борзой

Известни породи руски кучета

Борзоят е едно от най-добрите ловни кучета. Използвано е от руски благородници като част от кучешка глутница за проследяване на хищници като вълци например.

Освен за качествата си на ловец, борзоят е ценен и като домашен любимец. Благодарение на това, че е създаден за лов, той е атлетичен, тих, скромен, нежен, уважаващ и спокоен. Подходящо семейно куче.

Затова, ако решите да си вземете борзой, очаквайте куче, което няма да иска да остава само.

Черен руски териер

Черният руски териер е създаден по време на Студената война не просто с цел да се селектира нова порода.

Кръстосани са поне 17 други руски кучета с целта да се създаде куче с изострени охранителни инстинкти, което да издържа на студени температури, да е силно, едро, смело и послушно.

След успешната кръстоска, черният териер става куче-пазач, охраняващо границите заедно с военните. И днес, освен че е такова, това е едно от най-лоялните кучета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest