Miau.bg»Статии»Кучета»Здраве на Кучето»Защо кучето се облизва постоянно?

Защо кучето се облизва постоянно?

Защо кучето се облизва постоянно

При положение, че кучето постоянно се облизва, е необходимо да се обърне внимание, кои части от тялото ближе. Близането е нормално за кучетата, но ако то продължава дълго време, най-вероятно нещо в тази област го боли. Ако животното ближе всичко, което му е попаднало, това трябва да бъде червена лампичка за стопанина.

Близането на предните кучешки лапи често е признак за алергия при кучето. Ако я лекувате, а облизването не спира, това означава, че тя не е преминала или е грешно диагностицирана. Коренът на проблема в такъв случай вероятно е неврологичен. Кучето може да има мускулен спазъм, изтрити нокти или възпаление между пръстите.

Възможно е също да има прещипани нерви в областта на врата или гръдния кош. Такива проблеми често се срещат при кучета, които се разхождат на повод тип рулетка. Важно е да огледате кучето и да му купите нов кучешки повод, а също и да му осигурите кучешка храна с повече минерални добавки и витамини. Особено важно е домашният ви любимец да получава достатъчно витамини от група Б.

Кучето облизва лапите си

Може да си помислите, че кучето е гладно и да му дадете още храна, но това със сигурност не е причината за облизването, когато то трае продължително време. Храната не е в пряка зависимост с облизването, така че колкото и храна да му давате, то няма да спре и ще става по-нервно.

Често срещано е кучето да облизва постоянно половите си органи.

Този симптом се наблюдава при наличието на различни състояния и ситуации. Някои от тях са кучешки гастрит, глисти при кучето, преяждане, еднообразно хранене, язва на стомаха, болни зъби, евтина и лоша храна, топла храна или някакво онкологично заболяване.

Задължително е да го заведете преглед при ветеринар и това трябва да се случи веднага след пристъпа на облизване. Ако е нужно се слага специален нашийник, които да му пречи да достига половите си органи. Полезно ще бъде също да му давате добавки и витамини за кучета, за подобрение на храносмилането.

Ако малко куче облизва постоянно циментова стена, това най-вероятно означава, че не му достига калций. Ако кучето ви ближе метал, се предполага, че не му достигат микроелементи. Недостигът на желязо в кръвта на кучето предизвиква кучешка анемия, която е много опасно състояние, а калцият, заради който кучетата често ближат камъни е много важен за опорно двигателния апарат, за козината, костите и зъбите.

Храна за кучета

Изходът от тази ситуация е да осигурите на домашния си любимец препарати, които съдържат калции и желязо, тъй като с обичайната храна, тези елементи постъпват в недостатъчно количество.

При въвеждане на хранителни добавки за кучета е необходимо да се посъветвате с ветеринар, какво точно му е нужно – добавки или витамини, които се делят на общоукрепващи и коригиращи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest