Miau.bg»Статии»Котки»Какви зеленчуци обичат котките

Какви зеленчуци обичат котките

Зеленчуци за котка

Вярвате или не, има начин да помогнете на своята капризна котка да стане по-здрава. Добавянето на няколко определени зеленчука към диетата на котката е един чудесен начин да ѝ дадете право на избор, като същевременно прибавите и няколко основни витамини и минерали.

Имайте предвид, обаче че котешката диета никога не трябва да съдържа само зеленчуци. Котките по природа са месоядни животни и се нуждаят от меню, съдържащо риба, пиле, пуйка и други видове меса.

В тази статия ще ви представим какви зеленчуци обичат котките.

Варени моркови

Морковите са отличен източник на много различни витамини и минерали, включително и на висококачествен бета каротин. Само не забравяйте да сварите морковите, преди да ги дадете на котката си. Важно е да ги нарежете на малки, лесно смилаеми парченца, за да не може да се задави с тях.

Варен грах

Котките ядат грах

Магнезий, калций, желязо, манган, цинк, калий, мед и фосфор са едни от най-полезните вещества, съдържащи се в зеления грах. Освен това, той е богат и на здравословни количества витамини A, K, B1, B2, B6 и C. Включете граха в ежедневното хранене на котката, за да осигурите допълнителна здравословна комбинация от протеин и въглехидрати.

Варен зелен боб

Зеленият боб е още един от малкото зеленчуци за котки - особено ако си имате работа с котка с наднормено тегло. Чудесен източник на фибри, тази храна е много добър заместител на традиционните котешки лакомства.

Сварени тиквички

Броколите и тиквичките са полезни за котките

Тиквичките са популярна съставка в много течни котешки храни. Истината е, че те са напълно безвредни за котките, а магнезият, калият и манганът ги прави много здравословни за тях.

Задушени броколи

Знаете ли, че броколите са сред най-добрите суперхрани за котки? Задушените броколи са лесен начин да отвлечете вниманието на котенцето и да го накарате да спре да дъвче изкусителните за него растения в къщата. Антиоксидантите, намиращи се в броколите, също могат да допринесат за здравословната диета на вашия пухкав приятел.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest