Miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Колко често и колко време трябва да се разхожда едно куче

Колко често и колко време трябва да се разхожда едно куче

ХрисиХриси
Новак
5610
На разходка с кучето

Кучетата са много по-енергични от котките и останалите домашни любимци. Те изискват повече грижи и внимание, но са най-верните приятели, които човек би могъл да има.

Ако все още не сте отглеждали куче, но ви предстои да си вземете такова, трябва да обмислите едно от най-важните неща – разходките. Те са изключително важна част от неговото ежедневие.

По този начин кучето изразходва енергия, социализира се, сближава се с вас, тъй като разходката обикновено е придружена с игра между стопанина и неговия любимец.

Когато се разхожда, кучето се чувства щастливо. Ще забележите, че в един момент, щом времето за разходка наближи, то само ще започне да подскача около вас, да носи каишката си или любимата си играчка за навън.

Ако нямате опит, вероятно отначало няма да знаете кога да извеждате животното навън. Бъдете спокойни, в следващите редове ще разкрием точно това.

Колко често и колко време трябва да разхождате кучето?

Куче на разходка

Сутрин – между 07:30 и 08:00 часа е най-препоръчителното време за разхождане на кучето. Задължително преди да закуси, за да може да тича и играе спокойно, без да му е тежко от кучешката храна. Тези часове обикновено са удобни за повечето хора, защото първата разходка на кучето се случва преди началото на работния ден. Може да разходите любимеца си и по-рано.

Обед – 30-минута разходка, която може да се случи в интервала между 12:00 и 14:00 часа.

Вечер – това е най-дългата и активна разходка. Отделете повече време, вземете топка, фризби или друга играчка, отидете в парка. Със сигурност вие ще се изморите преди кучето си.

Може да го изведе между 16:00 и 18:00 часа. Според факторите, които определят ежедневието ви, часовете биха могли да са различни. Например лятото е твърде горещо в 16:00 часа, работното ви време може да е до по-късно и т.н.

Според възможностите, които имате да извеждате кучето си на разходка, ако времето ви е ограничено, опитайте да го правите поне 2 пъти на ден – сутрин и вечер.

Важно е да оставите любимеца си да изразходи достатъчно енергия, да извърши ежедневните си нужди, да се прибере уморен вкъщи и си легне кротко до вас.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest