Miau.bg»Статии»Котки»Хранене и Отглеждане»Играчки за котки, по които писаните полудяват

Играчки за котки, по които писаните полудяват

Играчка за котка

Котките са сред най-забавните и игриви домашни любимци, които можете да имате някога. Въпреки че прекарват голяма част от времето си в сладка дрямка, те бързо превключват в активен режим и ще ви изненадват с нестихващата си енергия.

Веднъж развихрили се, малките пухчовци могат да щуреят цяла вечер. Още по-учудващи понякога пък са предпочитанията на писаните към някои котешки играчки. Именно тях предстои да разгледаме в следващите редове, без да се ангажираме с имена на марки. Ето по какви играчки за писаните полудяват.

1. Лазерчета

Котка

Изключително удобен артикул за стопаните, които не обичат да се движат много, но знаят, че трябва любимецът им да прекара време с изморителна игра, за да спи като къпан после. Светвате с лазерчето от комфорта на дивана или леглото си, и наблюдавате как котката припка след светлинката.

2. Кутии

Не е задължително да е някаква специална кутия от зоомагазин. Повечето котки просто обожават да си играят и да се крият във всякакви кутии и кашони.

3. Топки

Играчки за котки

Много котки се забавляват, тичайки след меки топчета. А понякога дори ги захапват и връщат обратно като кучета.

4. Фонтан за вода

Този, бихме казали модерен, аксесоар се оказва любим на много писани, които обичат да си играят. А освен това може да е и полезен, ако котката ви предпочита прясна и течаща вода.

5. Кълбо с прежда

Котка играе

Ако нямате възможност да инвестирате в модерни котешки играчки, винаги може да заложите на класиката. Макар и ретро вариант на съвременните котешки дрънкулки, кълбото с прежда също ще забавлява вашия любимец и ще му помогне да изхаби енергията си. След няколко минутна игра с него животинчето ще бъде много по-спокойно и послушно.

6. Плюшени играчки

Някои котки проявяват голям интерес към плюшените играчки. Освен че се забавляват с тях, те се привързват и дори ги гушкат по време на сън.

7. Катерушка за котки

Катерушка за котка

Да, това не е играчка, а цяла игрална площадка в очите на писаните. И, да катерушките за котки не са никак евтини. Но пък инвестицията си заслужава, когато като краен резултат получите доволно и игриво коте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest