Защо скимти кучето

Има различни причини кучето да скимти

Чували ли сте мъдрото изказване на американския писател Джон Гордън за кучетата: Едно куче няма никаква полза от скъпи коли, големи къщи или дизайнерски дрехи. Кучето не се интересува дали си богат или беден, умен или глупав. Дай му сърцето си и той ще ви даде своето. Колко хора могат да ви обещаят същото за себе си? Колко хора могат да ви накарат да се чувствате редки и специални? Колко хора могат да ви накарат да се чувствате извънредно? .

Да, това наистина е така и определено има смисъл в това за домашен любимец да си изберете куче, но освен че трябва да знаете как да се грижите за куче, е добре да знаете и как да комуникирате с вашия домашен любимец. Тук ще се опитаме да ви покажем какви са възможните причини за скимтене на кучето. Запознайте се със статията, за да разпознавате по-добре езика на тялото при кучетата.

Още от бебета кученцата се научават да скимтят, защото са безпомощни и искат майка им да им помогне. Така те бързо разбират, че скимтенето дава отлични резултати и се опитват да го прилагат и в по-късен етап от живота си, когато вече стопанинът им се е превърнал в техен родител. Когато кучето скимти, значи иска да привлече вниманието ви. Само това се знае със сигурност, но каква е причината да жадува за вниманието ви трябва сами да откриете.

Кучето може да скимти, защото е гладно, жадно или иска веднага да бъде разходено, защото не може да сдържа физиологичните си нужди. При глад или жажда то обикновено ще се опита да ви заведе до купичките му, които са останали празни. Със скимтене. Ако иска да излезе навън, ще се опита да ви заведе до външната врата със скимтене.

Кучетата скимтят и когато искат да ви покажат, че отвън има неканен или непознат гост с цел геройски да ви предпазят от него. Или пък обратното-могат да скимтят, защото изобщо не искат да се правят на герои, след като са чули някоя пиратка, гръмотевица или пък заря.

Не на последно място кучетата могат да скимтят и когато молят за извинение след като са свършили някоя беля-нагризали са чехлите ви, бутнали са някоя декоративна ваза или пък са разпердушинили възглавницата ви. Не ги съдете прекалено строго. За разлика от кучетата, са малко хората, които се извиняват, ако са сгрешили в нещо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest