Miau.bg»Съвети»Защо котката постоянно влиза в мивката

Защо котката постоянно влиза в мивката

JuliyaJuliya
Новак
1017
Защо котката постоянно влиза в мивката

Вместо уютните обятия на собственика си, котките понякога избират странни места за почивка, като мивки. Разбира се, защо това се случва все още не е съвсем ясно, но учените имат теории по този въпрос, макар и не много.

Според ветеринарен експерт котката обича да спи в мивка и избира такова място, защото извивките на мивката сякаш „обгръщат“ животното и то се чувства удобно и безопасно.

Друга теория казва, че котките влизат в мивката заради температурата й. Те по природа обичат топлината, но в горещото време те, напротив, се опитват да намерят хладен подслон.

Мивката е идеална за тази роля: първо, материалите, от които е направен санитарният фаянс, са студени сами по себе си и не акумулират топлина, и второ, където е мивката, има вода - освежаваща и прохладна.

Хладната повърхност охлажда горещото им тяло. Котката обича банята.

Освен това домашните любимци могат просто да се отпуснат от шума и стреса в «своята стая», тъй като мивките обикновено се намират в тиха част на къщата.

Мивката е разположена над нивото на пода. Котките харесват тази подредба, защото се чувстват в безопасност и могат също да се насладят на усещането за доминиране, което идва от гледането им от по-висока гледна точка. Така че изобщо не се чудете защо котката влиза в мивката постоянно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати