Miau.bg»Съвети»Опасно ли е за кучетата да летят със самолет?

Опасно ли е за кучетата да летят със самолет?

JuliyaJuliya
Новак
1017
Опасно ли е за кучетата да летят със самолет?

Кучетата често се транспортират в самолетите в багажното отделение. В кабината пътуват само много малки домашни любимци.

Животните се нуждаят от специална подготовка преди полет.

За да предотвратите повръщане на вашия домашен любимец, препоръчително е да не го храните 12 часа преди самолета. В същото време е необходимо да се осигури на животното неограничен достъп до вода, защото самолетите имат сух въздух.

В допълнение кучето може да получи стагнация на кръвта, което е смъртоносно. За да се избегнат подобни последствия, е необходимо да се използват специални транспортни клетки.

Нека клетката е възможно най-свободна. Животното трябва да стои там в пълен ръст и да може да се движи минимално. По-добре е да поставите там постеля, която е позната на животното, може би и кучешка играчка, това ще намали нивото на стрес.

Много авиокомпании имат ограничения за превоз на брахицефални породи кучета поради тяхната анатомия и потенциални здравословни проблеми, които могат да възникнат по време на полета.

Това са булдог, мопс, пекинез, ши-тцу, боксер, грифон, бостънски териер, дог де Бордо, японска брадичка.

Брахицефалните породи се характеризират с къс нос, плоско лице и широко разположени ноздри.

Летенето на куче е напълно противопоказно за брахицефалните породи. Поради структурата на челюстта, те могат да изпитат задушаване, причинено от промени в налягането.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати