Miau.bg»Съвети»Каква трябва да е клетката за вълнисти папагалчета?

Каква трябва да е клетката за вълнисти папагалчета?

Каква трябва да е клетката за вълнисти папагалчета?

Вълнистите папагалчета са предпочитани птички за отглеждане в домашни условия. Те се нуждаят от правилно избрана клетка, която да бъде техен дом. Съветваме ви да се насочите към средно голяма вътрешна волиера или летна клетка, която може да изнасяте навън.

Препоръчва се тя да е хоризонтална, а не вертикална - т.е. да е по-дълга нашироко, а не да е висока и тясна. Такъв тип клетки ще осигурят повече пространство на вълнистото папагалче, за да може то да разпъне крилата си и да лети в нея от единия до другия й край. Кръгла клетка не се препоръчва, тъй като птиците няма да се чувстват достатъчно свободни в нея.

Ако трябва да споменем точни размери, клетката за вълнистото ви папагалче е добре да има ширина поне 60 сантиметра. Въпреки че избраната от вас клетка ще задоволи нуждите на вашия питомец от простор и удобство, не забравяйте, че папагалчетата имат необходимостта да летят и извън клетката, за да не се чувстват потиснати.

И още съвети за настаняването на птичките у дома ви. Изберете място за клетката за вълнистите папагалчета, което позволява на папагалчето да се адаптира към човешкия шум и човешките дейности. Нека обаче това да не бъде в центъра на твърде шумна и натоварена стая, където птицата ще се чувства нервна и неспокойна.

Хубаво е да поставите клетката на папагалчетата близо до стена. Избягвайте тя да е много близо до прозорец, защото преминаващите край него по-големи птици може да изплашат папагалчето. Освен това до стъклото много повече се усещат климатичните промени извън дома ви, което може да се отрази неблагоприятно върху здравето на вълнистите папагалчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати