Miau.bg»Съвети»По колко малки раждат чинчилите

По колко малки раждат чинчилите

JuliyaJuliya
Новак
1019
По колко малки раждат чинчилите

Броят на бебетата, които ражда чинчилата, зависи от възрастта на майката, колкото по-възрастна е, толкова по-вероятно е да има голямо потомство.

Обикновено се раждат две, по-рядко от едно до четири малки. Чинчилата може да ражда около три пъти годишно. Бебетата се раждат напълно развити. През първите дни от живота си те се хранят само с майчино мляко. След 40 дни бебетата напълно отказват майчиното мляко и са готови за самостоятелен живот, но не губят близък контакт с майка си до шест месеца.

Голямото потомство (три или повече бебета) има по-малък шанс за оцеляване, тъй като за женската е трудно да храни малките: няма достатъчно мляко. При условия на отглеждане в плен, бебета се хранят от стъклена пипета или спринцовка с краве, козе или разредено кондензирано мляко.

Бебетата на чинчила са уникални, те се различават от новородените на други бозайници по това, че се раждат с козина, с изникнали зъби, отворени очи и готови активно да изследват света от първите минути от живота си.

Чинчилата е рядко, красиво и социално животно, за което е интересно да се грижите и гледате. А отглеждането и развитието на малките носи още по-голямо удовлетворение.

Вижте също:

- Грижи за чинчила;

- Хранене на чинчила;

- Колко живеят чинчилите;

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати