Miau.bg»Съвети»По колко кученца раждат пекинезите?

По колко кученца раждат пекинезите?

По колко кученца раждат пекинезите?

Пекинезите заслужено печелят сърцата на почитателите на малки породи кучета. Те са изключително пухкави, любвеобилни и сладки породисти кучета, които се нареждат сред най-предпочитаните домашни любимци.

Пекинезът е древна порода кученца, която произхожда от държавата Китай. Известно за този вид кучета е, че са представлявали любима порода на древните пекински императори, заради което носят името пекинези. Първите свидетелства за породата пекинез датират от 8 век по време на династията Тан. Днес породата е сред най-разпространените миниатюрни видове, заради атрактивния си външен вид и отличителни характеристики. А отглеждането на пекинез е избор на много хора по цял свят.

Малката порода на пекинезите е до толкова предимство, колкото и съществен риск. Рискът се отнася до периода на бременността и раждането на пекинезите, който може да бъде съпътстван с различни трудности.

По колко кученца раждат пекинезите и какво още да знаете за тяхната бременност?

Усложненията по време не раждането произлизат от външните белези на кученцата – прилепналият нос и широкият череп. Освен усложненията при раждане, то и по време на чифтосване могат да възникнат различни трудности. За да се намалят потенциалните рискове, то е необходимо да се изследва добре произхода на кучето, с което ще се чифтоса вашия пекинез.

При първото раждане на пекинезите обикновено се раждат около 2 до 3 кученца. При следващи раждания поколението може да се разшири до 4 кученца. Първото раждане на пекинез е особено предизвикателно и представлява сериозен тест както за пекинеза, така и за стопанина. То трябва да се установи сериозен подход при подбора на куче, с което пекинезът да се чифтоса. То трябва да бъде без установени вродени дефекти и да бъде в оптимално здраве.

Вижте също:

- Хранене на пекинез;

- Дресиране на пекинез;

- Характер на пекинеза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати