Miau.bg»Съвети»Колко години живеят пекинезите?

Колко години живеят пекинезите?

Колко години живеят пекинезите?

Едно от най-сладките и трогателни кучета - пекинезите са известни по целия свят отдавна. Времената минават, модата се променя, но популярността на тези малки кучета остава непроменена.

Средната продължителност на живота на пекинезите е дванадесет до петнадесет години, но вашият домашен любимец може да живее дори повече от двадесет години. Това е възможно, при условие че можете да му осигурите добра грижа и спокоен начин на живот. Като цяло те имат напълно здрав генофонд и заболяванията, които често им се приписват, се обясняват със специфичната структура на черепа и торса.

Въпреки че това е много малко куче, то се нуждае от подходящи грижи, както е при по-големите породи. В допълнение към храненето, не трябва да забравяте за ваксинациите на кучето и да провеждате периодични прегледи при ветеринарния лекар. Той също така може да ви препоръча как да отглеждате пекинез, за да живее по-дълго. Това ще позволи на кучето не само да поддържа здравето си, но и да живее възможно най-дълго.

Обръщайте постоянно внимание на кучето си, известен е факта, че пекинезите са много интелигентни същества и отлично могат да разберат вашите настроения. Пекинезите живеят толкова дълго, колкото са готови да защитят господаря си и дори големите кучета не се страхуват от тях. Затова ги дръжте на каишка, особено ако наблизо има породи като ротвайлер, овчарка или боксер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати