Miau.bg»Съвети»Морското свинче може ли да живее със зайче?

Морското свинче може ли да живее със зайче?

Морското свинче може ли да живее със зайче?

Хората често питат дали могат да се гледат заедно морско свинче и заек. Някои книги пишат, че могат да живеят заедно. Но според опита на хора, които развъждат морски свинчета и мини зайци, това погрешно и неправилно мнение може да струва живота на морско свинче. Те твърдят, че не си струва да рискувате живота и здравето на морското свинче, защото заекът може да бъде агресивен спрямо него и да го нарани и дори да го убие. Но дори да не го убие, тогава животът в една и съща клетка със заек е безкраен стрес за свинчето!

Защо не бива заек и морско свинче да са в една клетка?

Зайците са териториални

Морските свинчета могат да живеят с по няколко индивида заедно, за разлика от зайците. Зайците са много териториални животни и когато пораснат малко, те могат да започнат да гонят, досаждат, хапят морските свинчета, да ги изгонват от територията си. А за да пострада морското свинче от заека, много не е нужно. Дори след обикновено ухапване, морското свинче може да изпадне в шок, което може да бъде фатално.

Зайците играят грубо

Зайците често играят в клетката, като скачат рязко от един ъгъл на клетката в друг, такива игри обикновено продължават няколко минути, можете ли да си представите какво ще бъде за свинчето, ако попадне под лапите на заек по това време? Задните крака на заека са много силни и няма да е трудно за заека да нарани морското свинче, без да иска, разбира се.

Заекът може да нахапе свинчето

Освен това, ако заекът реши да вземе морското свинче за приятелка или приятел и започне да ухажва и досажда, цялото свинче ще бъде нахапано, както зайците се хапят взаимно по време на ухажване.

Различия в храненето

Менюто на морските свинчета и храните на зайците са сходни, но не еднакви, което е още една причина морските свинчета и зайците да се държат отделно. Не рискувайте здравето и живота на вашите домашни любимци. Можете да оставите заек и морско свинче да се разхождат заедно под наблюдение, но не ги дръжте в една клетка!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати