miau.bg»Съвети»Защо лъвът е царят на джунглата, когато живее в саваната?

Защо лъвът е царят на джунглата, когато живее в саваната?

MarianeMariane
Джедай
81411
Защо лъвът е царят на джунглата, когато живее в саваната?

Често можете да чуете хората да наричат лъва Цар на джунглата и да не ви направи впечатление. Това обаче е напълно погрешно, защото лъвовете не живеят в джунгли (поне през последните няколко хилядолетия), а в африканската савана.

Ето защо е редно да наричаме това величествено животно с истинската му титла – Цар на животните, както е по-правилно. Но защо цар ще се запитат мнозина.

Лъвът е заслужил титлата си най-вече заради царствената осанка, с който се движи из високите треви на саваната. И наистина лъвовете изглеждат царствено. Техният рев се чува от километри и дори отдалеч може да накара кожата ви да настръхне.

Лъвът е изключителен хищник, която на практика няма естествени врагове. Когато обикаля, той не се крие, защото няма причини да се страхува от никой и от нищо, даже от хората. Подобно на истински цар – царят на животните има собствен двор и придворни дами (прайд), за които трябва да се грижи.

Интересът към лъвовете е огромен и далеч превишава този към тигрите, които са най-големите представители на семейство котки.

Според мнозина това се дължи именно на факта, че тигрите живеят в джунгли (забележете – в джунгли) и са трудни за наблюдение или лов. А когато си прекосил половината свят и си платил едно малко състояние за да наблюдаваш големите котки, ти се иска да го правиш лесно и приятно – като в африканската савана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
Общо гласували: 3
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати