Тъжна вест! Почина куче, участвало в спасителните акции от 11 септември

Бритни куче

Скръбна вест долетя от САЩ. Бритни – последното куче, участвало в спасителните акции от 11-ти септември, е било приспано. Интервенцията се е извършила, след като кучето е развило бъбречна недостатъчност, причиняваща му сериозно проблеми.

След атентатите през 2001 година Бритни и стопанката ѝ Харис Корлис, която е възпитаничка на академията за бързо реагиране, се включват в издирването и спасяването на хората, бедстващи сред останките на Световния търговски център в Ню Йорк.

В продължение на две седмици по 12 часа всеки ден Голдън ретривърът и неговата собственичка помагат, с каквото могат както на пострадалите, така и на колегите си от спасителните служби.

След събитията от 11-ти септември спасяването на хора се превръща в ежедневие за Бритни. По-късно смелото куче се включва в спасителни акции след ураганите Катрина и Рита.

Стопанката на кучето признава, че многократно го е виждала да рискува живота си, за да спаси този на пострадал човек и при всеки такъв случай сърцето ѝ се е свивало от мъка. Въпреки това Бритни като по чудо е успявала да се измъкне невредима от всички опасности.

Преди броени години се е наложило Голдън ретривърът да се пенсионира, но с това не е сложен краят на неговите добри дела. Дори и в пенсия Бритни продължава да участва в различни кампании и да помага на дечица.

След като храбрият отдаден на службата си Голдън ретривър беше приспан, пожарникари и спасители отдадоха почит пред всичките му геройски дела. Тялото на животното беше изнесено, загърнато в американския флаг, съобщава Си Ен Ен.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати