Благотворителна изложба в помощ на кучетата водачи

Голдън Ретривър
Прибираща се каишка за кучета 6в1-36%
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
50.00 лв.
32.00 лв.
Виж ››

Фотоизложба на тема Пробуждане организира фондация Очи на четири лапи, посветена на кучетата водачи. Експозицията ще бъде отворена за посетители от 30 март до 8 април от 17.30 до 20.30 часа.

Представените снимки ще са на талантливата фотографка Весела Субашка и ще бъдат изложени в зала София, намираща се на площад Славейков 4 в столицата.

Фотоизложбата е изцяло посветена на кучетата водачи, техните треньори, приемни семейства, както и на бъдещите им незрящи стопани.

Във фоайето на сградата ще бъде излъчен и филм, който ще покаже целия процес на отглеждане на малките кучета в приемните им семейства, обучението и превръщането им в лицензирани водачи.

Няколко незрящи хора, които разчитат за придвижването си на тези кучета, ще разкажат истории от първо лице за живота си с домашните любимци.

Малки кученца

Входът за събитието е напълно безплатен, а освен Весела Субашка, в него ще се включи и кораторът Елена Йорданова. Дизайнът е организиран от Иван Христов, оператор и монтажист на филма е Чавдар Жиров, редактор е Панчо Карамански.

В България има над 18 хиляди слепи хора, които чакат своя шанс да се сдобият с куче водач и само едно училище, което може да им осигури такова. Всеки може да се включи в събирането на средства за обучението на тези кучета.

В момента се обучават 15 кучета водачи, а дипломираните четирикраки помощници на незрящите хора са 52.

За подпомагане на обучението на кучетата водачи от началото на тази година тече и кампанията Куче от станиол, която е по идея на учениците от столичната Националната природо-математическа гимназия и 44 СОУ Неофит Бозвели в София.

Младежите са изчислили, че сумата от 15 хиляди лева, която е необходима за обучението на едно куче водач, се равнява на 7000 килограма алуминий. Заради това са поставени пунктове за събиране на метала в Нов български университет и 2 от училищата в столицата.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Rosi Stoyanova
Rosi Stoyanova
13.03.2015 16:50
Интересно събитие, което смятам да посетя
0
0
Mariana
Mariana
13.03.2015 16:31
Страхотна инициатива, трябва да се подкрепят такива каузи.
0
0