miau.bg»Статии»Живини»Деца от Попово спасиха давещо се куче

Деца от Попово спасиха давещо се куче

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k746
Деца от Попово спасиха давещо се куче
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
20.00 лв.
Виж ››

Истинско геройство извършиха деца от Попово. Пред очите на бездействащите си съграждани малчуганите рискуваха собствения си живот, за да спасят този на давещо се куче.

Затрогващият случай станал преди няколко дни. Служители на общинския приют за кучета уцелили с упойваща стреличка безпризорно пале, опитвайки се да го хванат. То обаче се шмугнало някъде и успяло да се измъкне. Малко по-късно кучето било открито в безпомощно състояние.

Упоено от стрелата, то попаднало в реката и се борело за живота си с всички сили. Безпомощното хайванче веднага било забелязано от местна жителка, която започнала да звъни на различни институции. От Пожарна безопасност и защита на населението уверили, че ще изпратят пожарникари, които да помогнат.

Докато те дойдат обаче, около давещото се куче вече се били събрали доста хора. Всички наблюдавали как животно е на път да издъхне, но никой не се престрашил да влезе във водата и да му помогне.

Тогава изненадващо се появили две хлапета на около 12-13 години, които без да се суетят излишно, нагазили в реката и измъкнали животното пред смаяните погледите на всички възрастни, пише ОварнаБг.

По-късно кучето е прибрано в местния приют. Вече си има име - Тигърчо и се радва на грижите на служителите там. Децата, които са го спасили, остават анонимни, но за всички нас те са известни като малките герои с големи сърца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest