miau.bg»Статии»Живини»Сръбска котка е най-старата писана в Европа

Сръбска котка е най-старата писана в Европа

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k809
Гарфилд
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
20.00 лв.
Виж ››

Както стопаните на котки добре знаят, повечето писани живеят по 10-15 години, но не и повече. Котак от Сърбия обаче учудващо е достигнал рекордна възраст. Красавецът, наречен от собственика си Гарфилд заради приликата с известния анимационен герой, е навършил цели 23 човешки години.

Невероятният котарак се намира в Белград и има двама братя. Собственикът му разказва, че когато пухкавият му домашен любимец бил още млад, той обожавал да си играе с господаря си и въобще да прекарва време с него. Гарфилд обаче не бил самонадеян като повечето млади писани.

Той се поддавал на дресировка и така стопанинът му успял да го научи да връща топка, когато му я подхвърли. Друг любопитен факт за него е, че обича вниманието и ласките. А сред любимите му занимания е мирисането на цветята в домашната градина.

За жалост, днес Гарфилд не може да се радва на всички свои някогашни дейности, тъй като е вече доста стар и болен. Той страда от диабет и е оглушал. Ето защо се налага неговият стопанин да го храни със специална храна и да полага повече грижи за него. Но това не го притеснява, защото той обожава котката.

Според възрастния мъж неговият Гарфилд е най-старата котка в Европа, тъй като след смъртта на известната 23-годишна котка от Англия миналата година не е чувал в публичното пространство да се появява информация за друга по-стара писана.

Ако в действителност Гарфилд е на 23 години, той се доближава до някои от най-старите живи котки в света. Припомняме, че сред тях е и котката Кадифе от щата Орегон, САЩ. Красавицата, която е собственост на Ашли Рид е на цели 26 години. Котката, живяла най-дълго пък, е Крим Пъф от щата Тексас. Пухкавият рекордьор е успял да навърши феноменалните 38 години, преди да издъхне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest