Как да тренираме и забавляваме кучетата

 • 21.11.16 11:27#1rambopinrambopinРегистрация: 21.11.16Град: ПлевенОтговори: -Как да тренираме и забавляваме кучетатаИма много начини да тренираме и забавляваме кучетата си. Ето някои идеи с които можем да го правим:

  1. Тичане-това е най-известния начин да тренираш, както любимеца си така и себе си. За този спорт няма ограничение за възрастта на кучето, но малките кученца не трябва да се натоварват прекалено много.
  2. Плуването-този спорт развива почти всички мускули и дори малките нямат проблем с него.
  3. Изкачване на стълби-още един начин да изразходите енергията на любимица си.
  4. Дърпане на тежести-това упражнение развива гръдните мускули, но се препоръчва за кучета завършили растежа си. За малките кучета от поне година до година и половина, а за големите е препоръчително да се започне не по-рано от година и половина за някои 2 години.
  5. Аджилити или още прескачане на препядствия-всеки може да подреди няколко придмета и да накара кучето си да ги преминава.
  6. Дърпане на играчка-много просто упражнение, което може да направите, дори докато лежите в леглото.
  7. Дълги разходки
  8. Търсене-криете любима играчка или лакомство на кучето и го карате да го търси.
  9. Боричкане-просто се борете и се забавлявайте
  Моля, да споделите и вие как се забавлявате или как спортувате с вашето куче!
  ОтговорОтговор с цитат
 • 15.12.17 09:38#2bix577@abv.bgbix577@abv.bgРегистрация: 28.08.17Град: -Отговори: 3от: Как да тренираме и забавляваме кучетатаЗдравейте, лично аз предпочитам кучинка да си играе с други кучинки, да има общуване и забава. ОтговорОтговор с цитат