Анонимен
Анонимен
Новак
 • /АнонименАнонимендобави форумната тема: Гърч и сковани крайници при кучетата ми! Какво да правя?преди 3 годиниЗдравейте!
  Имам неясен проблем с домашните си кучета.Едното е Пекинез,а другото е с неясна порода. От 2015 година обикаляме по лекари в Кипър и в България без резултат. Едното куче е на 9 години , а другото на 8. Живеем в Кипър. За първи път началото на 2015 година едното куче получи припадък -сковани крайници,треперене и страх.

  Лекарите тук се съмняваха за епилепсия,но нямаше изпускане и пяна,кучето си беше в пълно съзнание и се опитваше да стане.След 1 седмица и с другото куче се случи същото. Напражиха им кръвни изследвания,скенер,минаха на преглед при кардиолог..изследваха ги за дискова херния и нарушения в нервната система. Нищо не откриха.Припадъците продължават.Понякога се случва през 2 месеца ,понякога през 3 дни.

  Кризата трае 3-5 минути и след това стават изтръскват се и все едно не е било.От около 1 година едното куче изпитва силен страх от всичко-преместване на мебели,стъпки,дори когато искам да го погаля започва да скимти всякъш нещо го боли и трепери,постоянно се крие .Лекарите тук не откриват причината.

  На Пекинеза преди 6 месеца му откриха проблем с клапата на сърцето.Казаха ,че често се среща при тази порода и не се лекува.До сега съм опитала всичко-смених им храната,шампоаните,препаратите против паразити,но няма промяна.

  Имам и трето куче Немска овчарка на 7 години която е добре с здравето и няма тези симптоми.Кучетата живеят на закрито в домашна обстановка.Не са кастрирани. Тук в Кипър лекарите ми казват,че единственото което не сме пробвали е да ги ккастрираме,но за еднто кученце което има проблем със сърцето ми казват ,че е опасно да се кастрира и,че може да не се събуди от упойката Имам копия от изследванята и видеоклипове на припадъците. Моля ви за съвет как да ппомогна на кученцата си и дали да ги кастрирам.

  Благодаря Ви предварително за отделеното време!Лека вечер!
 • /АнонименАнонименпопълни профила сипреди 3 години