Miau.bg»Съвети»На каква възраст се взема коте?

На каква възраст се взема коте?

Мариана В.Мариана В.
Джедай
73
На каква възраст се взема коте?

Децата просто обожават малките котенца. Няма родител, на когото да не му се е наложило да обяснява на децата си, че не може да си вземат това сладко котенце за домашен любимец, защото е прекалено малко. И тук стигаме до въпросът на каква възраст се взема коте за отглеждане.

Безспорно колкото по-малко е котенцето, толкова по-очарователно е то. Това е причината много семейства да взимат котенца на възраст 1.5 - 2 месеца. В този момент котенцата са игриви, весели, закачливи и твърде малки, за да бъдат отделяни от майките си.

Котенцата, които не са навършили 3 месечна възраст, не бива да бъдат отделяни от майките си и да бъдат премествани в нов дом. Това е опасно за тяхното здраве, защото тяхната имунна система все още не е напълно стабилна, не лесно могат да станат жертви на заболяване или инфекция.

Не на последно място трябва да се отчете и стресът, на който те са подложени, когато са отделени от майките си.

В някои редки случаи може да отделите котето и да го вземете или дадете за отглеждане преди навършването на 3-месечна възраст. Но затова трябва да са изпълнени някои условия.

На първо място котето трябва да е развито, игриво, за е активно и да няма здравословни проблеми. Също така трябва да е отбито от майка си и захранено с твърда храна.

Имунната система при котетата на възраст над 3 месеца е развита, вече са му поставени и всички необходими ваксинации и мъничето е готово да общува с хора и други животни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати