miau.bg»Съвети»На каква възраст се взема коте?

На каква възраст се взема коте?

На каква възраст се взема коте?

Децата просто обожават малките котенца. Няма родител, на когото да не му се е наложило да обяснява на децата си, че не може да си вземат това сладко котенце за домашен любимец, защото е прекалено малко. И тук стигаме до въпросът на каква възраст се взема коте за отглеждане.

Безспорно колкото по-малко е котенцето, толкова по-очарователно е то. Това е причината много семейства да взимат котенца на възраст 1.5 - 2 месеца. В този момент котенцата са игриви, весели, закачливи и твърде малки, за да бъдат отделяни от майките си.

Котенцата, които не са навършили 3 месечна възраст, не бива да бъдат отделяни от майките си и да бъдат премествани в нов дом. Това е опасно за тяхното здраве, защото тяхната имунна система все още не е напълно стабилна, не лесно могат да станат жертви на заболяване или инфекция.

Не на последно място трябва да се отчете и стресът, на който те са подложени, когато са отделени от майките си.

В някои редки случаи може да отделите котето и да го вземете или дадете за отглеждане преди навършването на 3-месечна възраст. Но затова трябва да са изпълнени някои условия.

На първо място котето трябва да е развито, игриво, за е активно и да няма здравословни проблеми. Също така трябва да е отбито от майка си и захранено с твърда храна.

Имунната система при котетата на възраст над 3 месеца е развита, вече са му поставени и всички необходими ваксинации и мъничето е готово да общува с хора и други животни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати