Miau.bg»Съвети»Спят ли златните рибки?

Спят ли златните рибки?

Спят ли златните рибки?

Златните рибки са едни от най-предпочитаните и любими видове за отглеждане в домашни условия. Освен забележителния им външен вид, златните рибки не са взискателни откъм условия и среда на отглеждане.

Златните рибки са изключително спокойни и социални. Те лесно могат да съжителстват с други видове риби в аквариума, като рядко проявяват форма на агресия. За тяхното отглеждане не са необходими специални усилия, но е важно да се полагат адекватни грижи спрямо физиологичните нужди на рибата.

Спят ли златните рибки? Сънят при златните рибки не може да се разглежда като този при хората. Техният процес на "спане" не протича по идентичен начин като нас, хората. Златните рибки нямат класически цикъл на сън като нас, включващ фази на бавен сън и бързо очно движение. Вместо това, те имат периоди на по-ниска активност, които могат да бъдат интерпретирани като сън при рибите.

Златните рибки по време на сън обикновено не затварят очите си, тъй като те нямат клепачи. Те могат да намалят своята активност, да бъдат по-малко движещи се и по-малко реактивни, което се счита за период на почивка или сън. Този вид покой може да е свързан със заместването на енергията и отдиха на рибата, но не е същото като сън, както го разбираме при хората.

Поведението на златните рибки по време на този период на по-ниска активност може да бъде свързано с техния биологичен ритъм и нормалните им физиологични нужди, но те нямат класическо специфично време за сън като хората.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати