Miau.bg»Съвети»Как да се преборим с алергията към котки?

Как да се преборим с алергията към котки?

Rossi StoyanoffRossi Stoyanoff
Администратор
5
Как да се преборим с алергията към котки?

Котките са един от най-предпочитаните домашни любимци, защото са много мили и гальовни, а тяхното мъркане действа зареждащо и успокояващо. Но в някои случаи от твърде много прегръдки и контактуване с тях, може да се развие и алергия. Как обаче да разпознаем симптомите при алергия към котки?

Сред първите и най-характерни симптоми са появата на хрема и кихане. Появява се неприятен сърбеж и дразнене в носа, а неприятните симптоми могат да продължават с часове. Възможно е да се наблюдава и сърбеж в очите, а по-сериозните алергии могат да доведат до респираторни проблеми и дори астма.

Алергията към котки може да причини подуване на лигавицата и обриви. Възможно ли да е намалим алергичните прояви или да се преборим с алергията към котки, за да не се налага да се разделяме с любимото си животно?

Първото, което трябва да направите е да не ограничите гушкането или целуването на котката или пък изобщо вече да не го правите, за да не се обострят симптомите. Ограничете достъпа на мъркащия любимец до помещенията в жилището, в които прекарвате по-голямата част от времето си.

При контакт с котката, не забравяйте старателно да измиете ръцете си. Не позволявайте да спи при вас, а ако вече е свикнала на това, най-добре е да я отучите. Старателно почиствайте дрехите и дома си от козината на котката. Къпете котката редовно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 2
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати