Miau.bg»Съвети»Колко грама гранули дневно се дават на котка между 6-12 месеца

Колко грама гранули дневно се дават на котка между 6-12 месеца

Колко грама гранули дневно се дават на котка между 6-12 месеца

Количеството котешка храна, от което се нуждае коте на възраст между 6 и 12 месеца, може да варира в зависимост от фактори като тегло, ниво на активност и специфично хранително съдържание на храната.

Важно е да следвате указанията за хранене, дадени на опаковката на котешката храна, която използвате. Тези указания обикновено предлагат препоръчителни дневни количества въз основа на теглото на котката.

Ето някои общи насоки:

Следвайте инструкциите на опаковката

Опаковките с храна за котки обикновено предоставят насоки за хранене и често показват препоръчителното количество храна в грамове или чаши на ден въз основа на теглото на котката. Винаги следвайте тези инструкции като отправна точка.

Специална храна за котенца

Котенцата имат различни хранителни нужди от възрастните котки, така че е от съществено значение да използвате котешка храна, специално формулирана за котенца. Тези храни обикновено съдържат по-високи нива на определени хранителни вещества, необходими за растежа и развитието.

Честота на хранене на коте межди 6-12 месеца

Котетата обикновено се нуждаят от по-чести хранения от възрастните котки. Много насоки препоръчват хранене на котенца три до четири пъти на ден, докато навършат около шест месеца, и след това преминаване към две или три хранения на ден.

Регулирайте въз основа на растежа

Следете теглото на вашето коте и коригирайте съответно количеството храна. Ако вашето коте наддава твърде много на тегло или не расте адекватно, може да се наложи да коригирате размера на порциите.

Наблюдавайте промените

Всяка котка е индивидуална и нейните хранителни нужди могат да варират. Наблюдавайте телесното състояние, нивото на енергия и цялостното здраве на вашето коте. Ако имате притеснения или въпроси, консултирайте се с ветеринарен лекар за персонализиран съвет.

Вижте още: На каква възраст се взема коте?

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати