Miau.bg»Съвети»Колко грама гранули дневно се дават на котка до 6 месеца

Колко грама гранули дневно се дават на котка до 6 месеца

Колко грама гранули дневно се дават на котка до 6 месеца

Малките котета са сред най-сладките, пухкави и любвеобилни домашни любимци. Те обаче се нуждаят от изключително много внимание и грижи за пълноценен начин на живот.

Храненето е сред най-важните аспекти в отглеждането на малки котета до 6-месечна възраст.

Количеството храна, което трябва да се дава на котка на възраст до 6 месеца, може да варира в зависимост от марката и типа на котешката храна, както и от конкретните нужди на котката. Обаче обикновено се препоръчва да се спазват указанията на производителя на храната за дозиране, които се намират на опаковката на продукта.

Важно е да се обърне внимание на избора на храна, предназначена за котки на тази възраст, тъй като те изискват специални хранителни нужди, включително по-високо съдържание на протеини и други хранителни вещества, необходими за растеж и развитие.

Прието е малките котета до 6-месечна възраст да се хранят по-обилно, тъй като това е периодът на техния активен растеж. През този период котетата следва да се хранят 3-4 пъти дневно на малки порции. Важно е да не се пренасищат, но и да приемат достатъчно храна.

Гранулите за котки до 6 месеца варират между 150-200 грама, като количествата са тясно зависими от вида на храната на котката.

Вижте също:

- Съвети за хранене на малки котета;

- Кога котенцата започват да ядат котешка храна;

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати