Miau.bg»Съвети»Колко трябва да е голяма клетката за морското свинче?

Колко трябва да е голяма клетката за морското свинче?

Колко трябва да е голяма клетката за морското свинче?

Морските свинчета са доста подвижни животни. Те изглеждат тромави, пълнички, но в действителност са весели и активни животни.

Тичането в кръг, подскачането са две от основните им активни забавления.

Също така трябва да се осигури достатъчен размер на клетката, така че свинчетата, живеещи в двойка (група), да не изпитват дефицит на територията, тъй като на тази база те могат да започнат да подреждат нещата, което в крайна сметка може да доведе до борба със сериозни последствия.

Какво да търсите при избора на клетка за морско свинче?

Дължината е основният критерий при избора на бъдещ дом за морски свинчета. Височина, подове, стръмни стълби, високо висящи хамаци, всичко това не е толкова необходимо на морското свинче за комфортен престой, а само бонус. Минималната препоръчителна дължина на клетката за 1 морско свинче е 80 см. Това е минимумът, който може да осигури достатъчна активност на животното.

За двама мъжки, които живеят заедно, дължината трябва да е най-малко 120 см, а за две женски може да е подходяща дължина от 100 см, но връзката им трябва да се гледа индивидуално. Ако забележите, че вашите момичета са склонни към кавги, по-добре не рискувайте и изберете по-голям вариант.

За три свинчета изберете дължина един и половина метра.

В идеалния случай, колкото по-голяма е дължината и площта на клетката за морските свинчета, толкова по-добре. Разбира се, едва ли някой може да отдели цяла стая за животни и това не е необходимо при отглеждането на морски свинчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати