Miau.bg»Съвети»Какво се дава на куче при повръщане

Какво се дава на куче при повръщане

Какво се дава на куче при повръщане

Повръщането на кучето не е повод за паника, но все пак не бива да пренебрегвате това състояние. На първо място, трябва да разберете точната причина за повръщането на кучето. И едва след това трябва да започнете да предприемате действия, подходящи за текущата ситуация.

При условие, че след еднократно повръщане кучето е в задоволително състояние, има апетит и се изхожда както преди, тогава спокойно можем да кажем, че вътрешните сили на организма са решили проблема сами.

Ако сте успели да определите причината, довела до повръщане, например: кучето е попаднало на домакински химикали или е ровило в боклук, може би е изяло някакво растение или е имало внезапна промяна в обичайната храна и т.н., тогава е необходимо незабавно отстраняване на някоя от причините.

Непосредствено след повръщане не трябва да давате на кучето вода и храна в продължение на 2-4 часа, тъй като това може да предизвика дразнене на чувствителната повърхност на стомаха. След това можете да давате вода на малки порции или на кубчета лед. При обилно пиене е възможно да се предизвика повторно повръщане.

След 2-3 часа се препоръчва постепенно, на малки порции, да въведете нежна храна в диетата. Такава диета може да включва постно месо, варено пиле (част от филе), ориз, овесени ядки, картофи, кисело мляко или сирене (обезмаслено). Само след стабилизиране на състоянието можете безопасно да преминете към нормално хранене на кучето. Ако лекото диетично хранене не даде резултати и повръщането на кучето се повтори, тогава е абсолютно необходимо да се свържете с ветеринарен лекар. Особено ако състоянието е съпроводено и с диария на кучето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати