Miau.bg»Съвети»По колко години живеят хъскитата?

По колко години живеят хъскитата?

По колко години живеят хъскитата?

Известно със своя атлетизъм, интелигентност и великолепен външен вид, хъскито е много търсено куче. Продължителността на живота на хъскито се различава значително от тази на други кучета с подобно тегло, което го прави уникален представител на едрите породи.

Средната продължителност на живота на хъски, отглеждани у дома, независимо дали са мъжки или женски, е 12-15 години. Всъщност, отглеждани сред природата в "естествена" подходяща среда хъскитата са дълголетни кучета и могат да живеят до 20 години, а понякога и повече.

Въпреки това колко дълго ще живее домашен любимец зависи до голяма степен от наследствени фактори, условията на неговото отглеждане, правилното му хранене, физическа активност и много други причини. Само ако всички тези условия са изпълнени правилно, хъскито ще може да живее до тези години.

Ако домашният любимец е лошо гледан, не се движи и не му се обръща внимание, не се следи здравето му и в същото време го хранят с каквото и да било, тогава хъскито ще живее до 10 години.

За да живее по-дълго едно хъски е добре то да се движи възможно най-много. Отглеждането на хъски в апартамент често не позволява това, в този случай ще трябва да ходите с животното поне няколко часа на ден.

Търсите ли си такова куче? Вижте тези обяви и цени за хъски.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати