Miau.bg»Съвети»Слагат ли се ваксини на морското свинче?

Слагат ли се ваксини на морското свинче?

Слагат ли се ваксини на морското свинче?

Хората боледуват, животните също. Всеки има своите слаби места. На медицината тези места са добре известни. Затова са измислени и ваксините - за хора и животни . Благодарение на тях те развиват имунитет към най-опасните болести (застрашаващи живота им) и освен това са лишени от възможността да предават болестта на хора или други животни.

Има ли ваксини за морски свинчета? Не, такива не се ползват. Тези животни прекарват по-голямата част от живота си в домашни условия в клетките си. Поради това практиката за ваксиниране на морски свинчета не е широко разпространена.

Вашето морско свинче се нуждае само от редовна ветеринарна профилактика. Важно е да можете самостоятелно да разпознавате симптомите на заболяванията му и да се свържете навреме със специалист за помощ.

Ще ви дадем обобщен списък на тревожни симптоми при заболявания на морските свинчета. Моля, запомнете ги или ги запишете. Ако забележите поне един, незабавно се свържете с вашия ветеринарен лекар за съвет и помощ. И така:

- рязка загуба на тегло;

- затруднено дишане;

- кихане и очи, които изглеждат като затворени;

- груба твърда козина;

- нечувствителни, "невиждащи" очи;

- неестествена поза;

- летаргия;

- обилно слюноотделяне;

- диария или воднисти изпражнения;

- кръв в урината;

- опадане на козината;

- прекомерно чесане.

Жалко, че няма универсално ефективни ваксини за морски свинчета. Но стопаните на тези прекрасни животни имат всички лостове да се намесят навреме и да помогнат на своите морски свинчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати