Miau.bg»Съвети»Може ли морското свинче да яде ябълки?

Може ли морското свинче да яде ябълки?

Може ли морското свинче да яде ябълки?

Отскоро имате морско свинче и си задавате много въпроси, включително около храненето му. Докато хапвате свежа ябълка и играете с вашия любимец, се питате дали можете да почерпите и него, но не сте сигурни как ще му подейства.

Ядат ли ябълки морските свинчета?

Отговорът е: Давайте смело! Ябълката е здравословна и безопасна храна за морски свинчета, както и други плодове - грозде без семки, сливи, круши. Банани, праскови, кайсии, диня, пъпеш, киви, ананаси, портокали и мандарини се дават като плодове на морските свинчета в малки количества.

Витамин С е от първостепенно значение за морските свинчета, тъй като телата им не го произвеждат както хората. Без достатъчно витамин С в диетата им, морските свинчета могат да развият скорбут. Те се нуждаят от 10-30 мг витамин C на ден.

Бременни, кърмещи, млади и болни морски свинчета се нуждаят от повече витамин С. Ако храните морското си свинче с правилното разнообразие от плодове и зеленчуци с високо съдържание на витамин С, заедно с добра прясна храна за морски свинчета, вероятно можете да задоволите средните си нужди от витамина.

Поради тази причина може да давате ябълка на морските свинчета.

Единственото правило, което трябва да следвате, когато предлагате ябълки на морско свинче е да я обелите и почистите от сърцевината и нагнилите и повредени области предварително.

Също така, давайте по малко, примерно едно резенче, а не цяла ябълка. Морските свинчета обикновено имат навик да преяждат, което е вредно за тях - бързо натрупват излишно тегло. Също така, давайте лакомството 2-3 пъти седмично, при условие че в диетата на свинчето няма други сладки плодове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати