Miau.bg»Съвети»Как да успокоим малко морско свинче?

Как да успокоим малко морско свинче?

Как да успокоим малко морско свинче?

Морските свинчета са малки сладки гризачи, които са сред най-популярните избори за домашен любимец. Това не е никак случайно – тези гризачи са изключително тихи, спокойни, любвеобилни и социални.

Грижите за морските свинчета не са особено изискващи. Има обаче определени фактори, които трябва да вземете под внимание, когато избирате именно тези гризачи за своя компания у дома.

Те включват правилно хранене на морското свинче, осигуряване на уютна клетка с предназначени места за вода и тоалетна, легло, играчки и прилагане на необходимите козметични грижи. Едно от най-уязвимите места на морските свинчета е социализацията. Те реагират изключително изострено на промени във външната среда, което може да провокира нежелан стрес у тях. Как да успокоим малко морско свинче?

Как можете да успокоите малките морски свинчета?

Обикновено морските свинчета реагират на стреса, като издават специфични звуци в продължение на няколко минути. Те наподобяват грякане, което само може да подскаже, че нещо не е наред с вашия домашен любимец. Стресът може да се дължи на няколко причини: нов домашен любимец в клетката, неподходяща клетка, липса на внимание или страх.

Най-доброто решение, с което да успокоите своето морско свинче, е като му осигурите място за криене в клетката. Това е особено важно за гризачите, тъй като те имат нужда от защитена среда, в която да се скрият от въображаеми заплахи. За целта можете да направите хралупа или къщичка в клетката на морското свинче, където животното да намери желаното спокойствие.

Друг вариант е да му поднесете нови различни играчки, с които животното да се занимава и да облекчи стреса. Предоставяйки играчки на морското свинче, вие му показвате също внимание и грижа, от която то обикновено се нуждае, за да се почувства защитено и сигурно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати