Miau.bg»Съвети»Какво количество храна трябва да яде малко морско свинче?

Какво количество храна трябва да яде малко морско свинче?

Какво количество храна трябва да яде малко морско свинче?

Малките морски свинчета са тихи, спокойни и изключително миловидни домашни любимци. Те не създават хаос у дома, не издават шум, не са агресивни и се привързват лесно към своите стопани.

За да осигурите максимален комфорт на своите малки гризачи, то е важно да им предоставите уютна клетка, да ги храните ресто и правилно, да им осигурите способи за вода, игра и физиологични нужди.

Морските свинчета се нуждаят от балансирано пълноценно меню, включващо различни продукти: гранули, зърнени смески, плодове и зеленчуци.

За малките гризачи е от значение не само вида предоставена храна, но и количеството.

Какво количество храна може да изяде малкото морското свинче?

Храненията на малкото морско свинче трябва да бъдат 3 пъти на ден до навършване на 6-ия месец. След това храненията оредява на 2 пъти дневно.

Колкото по-често храните малкото морско свинче, толкова по-малки количества трябва да му доставяте. До 6-ия месец морското свинче е бебе, затова е добре да му давате малки количества от всяка храна.

По 1 супена лъжица дневно количество гранулки ще бъде достатъчно за храненето на малкото морско свинче. Плодовете трябва да се дават веднъж на седмица по 1-2 зрънца или 1-2 парченца от плод. Зеленчуците могат да се дават всеки ден, но отново в малки количества.

След 6-ия месец животинчето пораства, като можете сами да преценявате количеството давана храна. Тя трябва да се увеличава паралелно с растежа на морското свинче, но гризачът не трябва да бъде прехранван, тъй като това може да доведе до сериозни последствия.

Виж също: Какво обичат морските свинчета и Зеленчуци за морски свинчета

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати