Miau.bg»Съвети»Какви плодове обича морското свинче?

Какви плодове обича морското свинче?

Какви плодове обича морското свинче?

Морските свинчета са сред най-сладките малки гризачи, които могат и да бъдат страхотни домашни любимци. Те са дружелюбни, тихи и спокойни, като това ги превръща в перфектната компания у дома.

Морските свинчета изискват грижи, каквито и останалите животни. За отглеждането на морски свинчета е необходимо да им осигурите просторна клетка, способи за храна и вода, тоалетна и играчки за занимание. Важно е да осигурите на своето животинче пълноценни условия за израстване, като тук задължително се включва балансираното и здравословно хранене.

За да предпазите гризачите си от често боледуване и влошен имунитет, то е добре да им осигурявате разнообразни хранения, чрез които да извлекат достатъчно хранителни вещества.

Плодовете и зеленчуците са задължителен елемент от менюто на морските свинчета. Какви плодове обичат морските свинчета?

Предпочитаните плодове за морски свинчета са лесни за намиране. Обзалагаме се, че ги имате в своя хладилник или в градината си. Ето и с какво да черпите своето любимо другарче:

Любимите плодове на морските свинчета

За разлика от зеленчуците за морските свинчета, плодовете е добре да се приемат на няколко дни, а не всекидневно.

- Ябълка – тя е полезна за гризачите, но трябва да се почистят семките, преди да дадете ябълка на морското свинче, тъй като са отровни за малките животинки;

- Банан – малко количество, веднъж на няколко седмици. Той е сред любимите плодове на морските свинчета, но прекомерното количество от него ще доведе до трудности на отделителната система;

- Грозде – полезно е за морските свинчета, но трябва да се приема без семките.

Други полезни плодове на морски свинчета са:

- Портокал;

- Малини;

- Боровинки;

- Диня;

- Ягоди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати