Miau.bg»Съвети»Какви зеленчуци обича морското свинче?

Какви зеленчуци обича морското свинче?

Какви зеленчуци обича морското свинче?

Морските свинчета са сладки малки гризачи, които са перфектният избор за тих и спокоен домашен любимец. Малките животинки не заемат много място, не създават бъркотия у дома и същевременно са безценна приятелка компания.

Грижите за морските свинчета са сходни с тези, за останалите гризачи – удобна клетка, съоръжения за вода и храна, играчки, трици и тоалетна. Морските свинчета се нуждаят от правилно и балансирано хранително меню, което да укрепи имунната им система и да намали риска от боледуване.

Незаменима част от здравословното хранене на гризачите са плодовете и зеленчуците. Те дават ценни витамини и минерали, които да поддържат здравето на животинките оптимално.

Кои зеленчуци обаче са подходящи за морските свинчета?

Сред любимите зеленчуци на малките гризачи са:

- моркови;

- краставици;

- маруля;

- спанак;

- картофи;

- грах;

- целина;

- магданоз;

- копър;

- зеле и др.

Тези зеленчуци са страхотни източници на витамин С, както и на други полезни хранителни вещества.

Важно е обаче да не прекалявате с морковите, като оптималният прием е един бейби морков на 2 дни. Също така избягвайте редовното хранене с броколи, зеле и брюкселско зеле. Макар гризачите да ги обичат, тези зеленчуци причиняват газове, което може да доведе до сериозно състояние.

За да постигнете максимално балансирано и пълноценно меню на морските свинчета, то е препоръчително да съчетавате зеленчуците с плодове, зърнени смески, гранули и др.

Тогава вашето морско свинче ще получава оптимален прием на полезни хранителни вещества.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати